Web Analytics
More
    Reklāma

    Uber pārstāj izsekot klientus pēc brauciena beigām

    Jaunākie raksti

    Iespējams, Uber nemierīgais periods iet uz beigām un mediju uzmanības centrā esošais transporta tehnoloģiju uzņēmums beidzot atrisinājis savu izpilddirektora problēmu. Kā zinām Uber valde nesen no amata lika atkāpties Uber dibinātājam un līdzšinējam vadītājam Trevisam Kalanikam un visai drīz to iesūdzēja tiesā viens no Uber investoriem. Īsu brīdi Uber darbojās bez “galvas” un tagad beidzot tā ir pieskrūvēta atpakaļ. Šoreiz Daras Kosrovšahi (Dara Khosrowshahi) personā, kas iepriekš vadīja ceļojumu gigantu Expedia. Redzēsim kā viņam veiksies šī nepaklausīgā un nesakārtotā stārtapa vadība. Veiksmi!

    Uber is bēdīgi slavens ar savām daudzajām iniciatīvām, kuru ietvaros izspiego savus klientus un šoferus. Vienai no tām beidzot pielikts punkts. Iepriekš Uber izsekoja klientu atrašanās vietas informāciju vēl piecas minūtes pēc brauciena beigām. Uber to skaidroja ar vēlmi ievākt informāciju par to vai šoferi ir sasnieguši norādīto brauciena galamērķi, un, piemēram, pareizo ielas pusi.

    Reklāma

    Šo izsekošanas triku uz iOS ierīcēm piegrieza šīs nedēļas iOS programmatūras atjauninājums un pirms vairākiem mēnešiem tas tika pārtraukts arī uz Android ierīcēm. Uber norāda, ka uz iOS ierīcēm nekad nav ievākuši lietotāju informāciju pēc brauciena pabeigšanas. Tāpat Uber norāda, ka šīs izsekošanas funkcijas atslēgšana nekādā mērā nav saistīta ar uzņēmuma vadītāja maiņu.

    Šī funkcija tikusi izmantota no pagājušā gada decembra un Uber norāda, ka braucēji par tās darbību tikuši informēti ar uzlecošo lodziņu, kurā varējuši norādīt vai vēlas nodot Uber savu atrašanās informāciju arī tad, ja aplikācija nav atvērta. Ja braucējs izvēlējās atteikties no izsekošanas, savākšanas un galamērķa adreses bija jāraksta ar roku.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma