Web Analytics
More
    Reklāma

    Google nāksies dzēst 500 ļoti populāras lietotnes

    Jaunākie raksti

    Drošības pētnieki ziņo, ka Google Play veikalā atklātas vismaz 500 Android lietotnes ar iebūvētu piekļuvu lietotāja datiem un iespēju uzstādīt jebkurā mirklī kādu ļaundabīgu programmatūru. Un šīs nav kaut kādas reti izmantotas lietotnes, bet gan lietotnes ar vismaz 50 un pat 100 miljoniem lejupielāžu.

    Atklātās lietotnes saista viens tā dēvētais software development kit ar nosaukumu Igexin, kas paredzēt reklāmu apstrādei un demonstrēšanai viedierīcē. Tieši Igexin atklāta iespēja uzstādīt Android viedierīcēs ļaundabīgu programmatūru bez lietotāja ziņas.

    Reklāma

    Urķi izgudro arvien jaunas iespējas kā Android un citās operētājsistēmās iemānīt ļaundabīgu programmatūru. Google gan cenšas ar cilvēku un mākslīgā intelekta palīdzību izķert ļaunatūru, tomēr, kā var labi novērot, tas ne vienmēr izdodas.

    Jaunā tipa ļaunatūra iemitinājusies dažādās lietotnēs, kas gan pagaidām netiek nosauktas vārdā. To vidū ir jaunatnei paredzētas lietotnes, laika ziņu lietotnes, interneta radio, foto apstrādes rīki, pat dažādās mācībām paredzētās lietotnēs atklāta ļaunatūra.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    24.08.2017 14:14

    Kārtējais iemesls izvairīties no aplikācijām ar iebūvētu reklāmu attēlošanu. Vai rūtot telefonu un lietot DNS adblockerus.

    Reklāma