Web Analytics
More
    Reklāma

    2017. gada pirmajā ceturksnī par 18% pieaudzis IKT nozares pakalpojumu eksports

    Jaunākie raksti

    Latvijas informācijas un komunikācijas tehnoloģijas (IKT) nozares pakalpojumu eksports 2017. gada pirmajā ceturksnī attiecībā pret to pašu laika periodu pērn pieaudzis par 18%, sasniedzot 137 miljonus eiro, liecina Latvijas Bankas apkopotie dati.

    “Katru ceturksni IKT pakalpojumu eksporta apjomi būtiski pieaug. Ja pagājušā gadā apsteidzām dzelzceļa industriju, tad šī gada pirmajā ceturksnī esam krietni pietuvojušies finanšu pakalpojumu nozarei. Vienlaikus vēlos uzsvērt, ka IKT nozare nav kā konkurents citām nozarēm, bet gan labs palīgs savas uzņēmējdarbības attīstīšanā,” uzsver Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas prezidente Signe Bāliņa.

    Reklāma

    Nozares  apjomi pēdējo gadu laikā būtiski auguši.  Centrālās statistikas pārvaldes dati liecina, ka arī nodarbināto skaits pēdējos gados pieaudzis par 58% (2008.gadā nozarē strādāja 18,9 tūkstoši cilvēku, 2016. gadā vairāk nekā 30 tūkstoši). Palielinās arī IKT uzņēmumu skaits, kas arī izskaidro pieaugošo pieprasījumu pēc nozares speciālistiem. Diemžēl vakanču skaits joprojām ievērojami pārsniedz prasmīgu speciālistu īpatsvaru darba tirgū.

    “Man ir prieks, ka jau trešo gadu skolās tiek mācīta datorika, jau no pirmās klases skolēniem attīstot algoritmisko domāšanu un radot priekšstatu par IKT nozari. Kā norāda “Start IT” veiktais pētījums, 83% aptaujāto informātikas skolotāju atzīst, ka datorika pozitīvi ietekmē citu mācību priekšmetu apguvi. Ja ar esošajiem resursiem katru gadu spējam kāpināt eksporta apjomus, varam tikai iztēloties, cik daudz nozare varētu paveikt, ja IKT speciālistu skaits Latvijā dubultotos,” stāsta S. Bāliņa.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma