Web Analytics
More
    Reklāma

    Koreja glābj darba vietas, ievieš robotu nodokli

    Jaunākie raksti

    Bailēs no robotu armijas, kas varētu aizstāt cilvēku darba vietas, Dienvidkoreja kļūs par pirmo valsti pasaulē, kas ieviesīs robotu izmantošanas nodokli. Faktiski tas nebūs nodoklis, bet gan uzņēmumiem tiks atņemtas nodokļu atlaides.

    Dienvidkorejā uz 10 000 strādājošiem cilvēkiem ir 531 industriālais robots, kas ir augstākais rādītājs pasaulē. Šobrīd Dienvidkoreja piedāvā līdz pat 7% atlaidi uzņēmuma ienākuma nodoklim, ja nauda tiek investēta ražošanas robotos, bet turpmāk šo atlaidi varētu samazināt līdz pat 2%. Dienvidkorejā ir augstākais bezdarbs pēdējo 17 gadu laikā, kas arī licis novirzīt nodokļu atlaides uz bezdarbnieku pabalstiem un darba vietu radīšanu.

    Reklāma

    Šī nav pirmā reize, kad kāds iedomājas par nodokli robotiem. Vēl februārī Microsoft dibinātājs Bils Geitss paziņoja, ka robotu darbaspēks būtu jāapliek ar nodokļiem, kas atbilst cilvēku nodarbināšanai. Robotam nav jāmaksā alga, tam nepienākas sociālās garantijas un apmaksāts atvaļinājums. Tomēr tas nenozīmē, ka uzņēmumus var atbrīvot no nodokļu maksāšanas tikai tāpēc, ka cilvēki tur vairs nestrādā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    nabadanga
    11.08.2017 15:34

    Interesanti, kad mūsu portālu virinātāji attapsies, ka mehāniski/elektroniskos darbarūķus var aplikt ar nodokļiem.

    Reklāma