Web Analytics
More
    Reklāma

    Jauns likums ļaus britiem dzēst jaunības dienu ierakstus sociālajos tīklos

    Jaunākie raksti

    Lielbritānijas privātpersonu datu drošības likumi pēdējo reizi tika cilāti vēl 1998. gadā, kad Internets bija pavisam citāds. Jaunie likuma labojumi piemērosies tīmekļa ērai, kad visi par sevi izliek dažādas ziņas sociālajos tīklos. Turklāt likums ļaus personai par sevi pieprasīt dzēst visu, ko tā izvietojusi tīmeklī pirms pilngadības sasniegšanas.

    Likuma norma pieņemta, jo arvien vairāk darba devēji un sadarbības partneri pēta cilvēku sociālo tīmekļu profilus. Jo vecāks ieraksts, jo tas var būt neapdomīgāks. Tas īpaši attiecas uz tīņiem, kuri vairākus gadus pēc dumja ieraksta veikšanas meklēs darbu. Šobrīd šādu iespēju tikt aizmirstam piedāvā tikai Google.

    Reklāma

    Tāpat likuma uzlabojumi noteiks, kādu informāciju pakalpojumu sniedzēji var vākt par personu. Turpmāk personas dati būs arī IP adreses, sīkdatnes u.tml. informācija. Pakalpojumu sniedzēji nedrīkstēs uzspiest datu vākšanu, pēc noklusējuma visai datu vākšanai jābūt izslēgtai (sveiciens ar mietu Microsoft un Windows 10!). Dažādas atrunas par personas datu vākšanu nedrīkstēs būt paslēptas dziļi servisa izmantošanas nosacījumos, ko neviens nekad nelasa.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    10.08.2017 12:26

    dzēst ta varēs, bet ko darīt ar servisiem, kuri var uzkrāt weblapu tekošo saturu?
    aha, jūs rakstāt zem atslēgas….tipa bugs apijā un jūsu privātie ieraksti krājas….kautkur….ne publiskai apskatei, bet gadījumam ja ievajagās – būs ko izvilkt)

    Krotow
    10.08.2017 12:46

    Darba devējiem potenciālo kandidātu pusaudžu gadu aktivitātes tiešām var maz interesēt. Taču neapzinīgiem tipiem īlens no maisa tāpat izlīdīs, kad jaunizceptais darbinieciņš sāks aizdomīgi kavēt darbu un taisīt citas ziepes.

    Reklāma