Web Analytics
More
    Reklāma

    Francija un Vācija vēlas saņemt Apple un Google nodokļus

    Jaunākie raksti

    Francija un Vācija meklē ceļus, kā no Google, Apple, Facebook un Amazon iegūt nodokļu naudu, jo šobrīd milzīgie tehnoloģiju uzņēmumi slēpjas Eiropas zemo nodokļu valstīs Īrijā un Luksemburgā. Francija un Vācija uzver, ka tehnoloģiju milži gūst peļņu visās Eiropas valstīs, bet nodokļu naudu atstāj tikai vienā vai divās.

    Eiropai ir jāaizsargā savs tirgus, lai lielie uzņēmumi nevarētu tik milzīgos apjomos izvairīties no nodokļu nomaksas. Apple jau ir vairākkārt bijušas problēmas ar Īrijas zemajiem nodokļiem. Īrijas valdība nolēmusi mainīt nodokļu sistēmu, kas tehnoloģiju un interneta milžiem liks meklēt citas nodokļu paradīzes. No 2020. gada Īrijā tiks izskausta iespēja optimizēt milzīgo uzņēmumu nodokļus.

    Reklāma

    Tiek lēsts, ka Francija un Vācija jau septembrī varētu rosināt izmaiņas Eiropas Savienības dalībvalstu likumdošanā, lai izlīdzinātu uzņēmuma ienākuma nodokļa piemērošanu visās valstīs. Francijai tas nozīmētu piecu gadu laikā samazināt uzņēmuma ienākuma nodokli līdz 25%. Arī citas dalībvalstis tiks rosinātas pievienoties Francijai un Vācijai nodokļa izlīdzināšanā.

    Tiek pieļauts, ka Apple ārpus ASV tur aptuveni 216 miljardus dolāru no kopējiem uzņēmuma 232 miljardiem. Apple šobrīd ir uzskatāms par pelnošāko uzņēmumu pasaulē un ir apsteidzis transporta un naftas uzņēmumus. Īrijā Apple maksā 12.5% nodokli, kamēr ASV tas sasniedz 35%.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    nabadanga
    09.08.2017 11:42

    ss.lv skandāla kontekstā būtu aktuāli uzzināt, kā Latvijas portālu virinātājiem sokas ar nodokļu iekasēšanu no interneta milžiem. Google un Facebook reklāmas iespējas izmanto ļoti daudzi Latvijas uzņēmumi.

    Reklāma