Web Analytics
More
    Reklāma

    Daži ieteikumi lietota viedtālruņa iegādei

    Jaunākie raksti

    Tā kā arī mūsu foruma sadaļu dažkārt ļaudis izmanto lietotu viedtālruņu pārdošanai, nolēmu, ka derētu atsvaidzināt pāris zināšanas par šī tirgus niansēm.

    Nauda tikai tad, kad ierīce pašam rokās

    Pēdējos mēnešos internetā lasīts, ka ļoti bieži uzdarbojas krāpnieki, kas pieprasa daļēju vai pilnu apmaksu par telefonu, pirms to izsūta pa pastu. Īsāk sakot, naudu dod tikai tad, kad esi telefonu redzējis.

    Reklāma

    Pārbaudi vai telefons darbojas

    Lietotu viedtālruni noteikt derētu apskatīt pirms iegādes – vai tas nav kritis, vai to var uzlādēt, vai komplektā ir lādētājs. Protams, derētu veikt arī zvanu, paskatīties, vai darbojas visi savienojumi. Vajadzētu viedtālruni pārstartēt, lai redzētu, vai tas spēj startēties bez dejām ar tamburīnu. Vizuāli novērtē, vai akumulators nav uzpūties.

    Kur meklēt lietotus telefonus?

    Kur tieši meklēt lietotus telefonus? Droši vien var sākt ar sludinājumu lapām, bet tajās būs augstas cenas. Bieži vien cilvēki ir gana slinki, lai mēģinātu pārdot kaut ko ārpus šaura interešu loka, tāpēc dažkārt der iemest aci kādā populārā automašīnu forumā, cālis.lv, noteikti dažādos ar tehnoloģijām saistītos pašmāju forumos. Facebook ir dažādas tirgošanās grupas.

    Esi pacietīgs!

    Lietota viedtālruņa iegāde, visticamāk, nebūs pusstundā atrisināms jautājums, ja vien vēlies atrast labu un saprātīgi lētu ierīci. Nāksies apbruņoties ar pacietību, ja tiešām kāro atrast kaut ko vilinošā cenā un vizuāli izcili saglabātu. Diemžēl pie mums otrreizējais viedtālruņu tirgus, ko varētu dēvēt par oficiālu (dīleri, operatori), neeksistē. Cik spēju uzzināt, LMT atpakaļ atgrieztos Atvērtā līguma telefonus pēcāk pārdod Baltkrievijā vai Ukrainā, bet informācijas avots varētu būt neuzticams.

    Tāpat der noskaidrot, vai maz ir vērts mest aci uz lietotu, divus gadus vecu flagmani, jo šobrīd jau arī līdz 200…250 eiro ir iegādājami saprātīgi uzbūvēti vidējās klases viedtālruņi. Jāsaprot, ka divus gadus lietotam viedtālrunim akumulators būs jau stipri padzīvojis.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    29 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Daris
    07.08.2017 12:05

    Nekad neesmu iegādājies lietotu viedtālruni. Kāda jēga, ja Ķīnas veikalos ik pa brīdim var iegādāties nesenus flagmaņus par budžeta tālruņa cenu. Man tā bija ar Mi4c.

    Skābene
    07.08.2017 13:02
    Reply to  Daris

    Mi4c jau der tikai pirmklasniekam! Kārtīgs vīrs skatās uz MiMix vai Mi6.
    Un te jau ir liela starpība, vai tu pērc par pilnu cenu, vai mazlietotu, kuru kāds ir nopircis, izpakojis un secinājis, ka nav priekš viņa un tirgo tālāk jau ar kādu 200 eur atlaidi!

    x
    07.08.2017 13:12
    Reply to  Skābene

    oho, tik bēdīgi ar tiem ķīnas flakmeņiem, ka pēc izpakošanas vērtība uzreiz -200 ?

    Daris
    07.08.2017 16:02
    Reply to  Skābene

    Visi kārtīgi vīri reiz bijuši pirmklasnieki:)
    Un man ar Mi4c iespējām pietiek atliku likām – pārsteigts salīdzināju ar 6.aifona un samsunga (tā ar izliekto ekrānu ) bildēm – manam ir labākas.

    x
    07.08.2017 12:58

    >daļēju vai pilnu apmaksu par telefonu, pirms to izsūta pa pastu.

    vai tad ir tik daudz turīgu cilvēku, kuri 1) pērk lietotu telefonu bez garantijām 2) maksā pirms izsūtīšanas ?

    reāli jau te noderētu escrow serviss, bet tik mazā tirgū kā LV to nav jēgas veidot, jo bez maksas tas nedarbosies, bet tiklīdz būs pērkot jāpiemet kāds eiro, 85% pateiks “kāpēc man tie blēži jābaro”))

    digitalk
    07.08.2017 13:34
    Reply to  x

    vajag tirgot ebajā – tur pircējam būs nodrošināta aizsardzība pie priekšapmaksas.

    Janis
    07.08.2017 13:57
    Reply to  digitalk

    Nu eBay ir veel sliktaak. Ja pirceejs ir aarpus latvijas. Viens no iemesliem kamdelj paartraucu jebkadu darboshanos ebay, tas ka tu paardod tev nauda ir hold rezhiimaa. Tev pa priekshu ir jaaizsuuta prece. Kad pirceejs ir sanjeemis tad nauda paradas tev kontaa. Otrkaart ebay naudas kaare aug. Piemeram ja cilveks ir nopircis no tevis telefonu bet tomer nesamaksaa naudu un lai arii zinjo ebay un pieprasi atteikt dariijumu, ebay tomeer iekasee maksu, it kaa esi paardevis.

    digitalk
    07.08.2017 16:24
    Reply to  Janis

    tu paardod tev nauda ir hold rezhiimaa. Tev pa priekshu ir jaaizsuuta prece

    tas jau arī ir tas escrow serviss

    cilveks ir nopircis no tevis telefonu bet tomer nesamaksaa naudu

    kā to var dabūt gatavu ar priekšapmaksu?

    x
    07.08.2017 17:02
    Reply to  digitalk

    escrow ir third party, posms starp pārdevēju un pircēju. šeit ir money hold, nodrošina, ka pircējs saņems kautko. piem. ķieģeli vai sāls kilogramu. pārdevējam ir pakošanas video, ir pasta cedele par izsūtīšanu. un pircējam ir atpakošanas video, kurā no pakas izņem sāli. what next?

    droši vien domāts, nospiež buy, bet nepilda saistības – nemaksā. ebay ņem klientu uzskaitē kā shitkikeri, bet no pārdevēja vienalga paņem %% par darījumu – tas taču notika, vai ne, tas ka nauda pārdevējam neienāks nav ībeja vaina, ko.

    x
    07.08.2017 14:03
    Reply to  digitalk

    ībejā arī notiek rebes no abām pusēm, bet pārdevēji ir mazāk pasargāti pret blēdīgiem pircējiem – kā lasīts.
    piem. dārgas preces gadījumā pircējs izmontē tam vajadzīgo detaļu un nekavējoties piesaka “not as described” atgriešanu, par ieganstu izmantojot jebkādu sīkumu. protams, ka ībejs aizsargā pircēju un pārdevējs pēc tam paliek ar defektīvu preci. tas vienam piemēram, ir citi, kas hako asv kurjerpasta piegādes īpatnības utt.

    Lapsinieks
    07.08.2017 14:23
    Reply to  x

    tas tāds one-time-dīls. jo tam izmontētājam ir vārs, reputācija un kartes dati. otreiz ar šo vārdu un bankas personību tas neies krastā, ja pie pircēja pierakstīsi visu, ko domā (par detaļas izmontēšanu)

    x
    07.08.2017 15:18
    Reply to  Lapsinieks

    nu, zin kā – pa rublim no večiņas….ja manta maksā mazliet zem 10tē, tad vienreiz apjāj ībejā, tad uztaisi rebes kreigslistā, citos tīklos….lidmašīnai nesakrāt, bet līdz policijas spērienam pa ārdurvīm var padzīvot virs iztikas minimuma mēnešiem ilgi…varbūt pat gadu!

    Skābene
    07.08.2017 15:05
    Reply to  x

    No dažām māmiņām ir dzirdēts, ka tirgojot bērnu mantas, piemēram, krokšus pa 3EUR, ir tādi pircēji, kas nevar samaksāt par nosūtīšanu pakomātā un dīc, lai pārdevējs vēl apmaksā pakomātu! :) Un ja tu nesūti pa brīvu, tad ieraksta komentārus, ka tu esi krāpnieks! :)

    Kristaps Skutelis
    07.08.2017 15:08
    Reply to  Skābene

    “Māmiņas” ir atsevišķa un ļoti interesanta pircēju/pārdevēju kategorija :) Tur tik tiešām var sagaidīt visādus brīnumus.

    x
    07.08.2017 15:13
    Reply to  Skābene

    nezinu, par kādu platformu runa, bet laikam jau līdzētu dalītais reitings ar komentāriem no abām pusēm.
    ja es redzētu, ka ir negatīva atsauksme no pircēja, kas pats saņēmis vairākus negus no pārdevējiem, viss būtu skaidrs.

    Janis
    07.08.2017 16:02
    Reply to  x

    Nu nav taa ka ir daliitais komentaars. Ebay nevar ielikt negatiivu feadback pirceejam, tad kur ir godiiga politika? Un tas man kretinee.

    digitalk
    07.08.2017 17:08
    Reply to  Janis

    ebajā pārdevējam ir feedbeks par pircēju/darījumu. gribi teikt tur var likt tikai pozitīvas atsauksmes? kā par nelaiķi – tikai labu vai neko? :)

    Mārtiņš
    07.08.2017 15:22

    Par oficiālo tirgu runājot – Amigo tak piedāvā mazlietotus tālruņus, kuri laikam ir Atvērtā līguma atgrieztie. Cik zinu, pirms kāda laika tie bija pieejami arī LMT veikalos, varbūt kāds var pakomentēt, kā ir tagad?

    Krisjanis
    07.08.2017 17:01
    Reply to  Mārtiņš

    Vismaz nesen vēl LMT veikalā bija tie lietotie telefoni.

    Guntars K
    07.08.2017 16:24

    Man liek ierēkt par flagmaņiem.”Flagmanis, kuram “vēnā” iesprausta barība”. A ziniet, man nav flagmanis un ne tuvu 250€ vidējais. Tupa tikai kvalitatīvāks ķīnietis par vidējo klasi ar 6000mAh baču par 130€. Barojos 1x 3 dienās. Lūk tas ir flagmaņu flagmanis. :P Viens no tiem, kuru lietojot netrīc rokas pēc kārtējās elektrības devas.

    NEWSCHOOLGOODLOOKINGPHONEFAN
    07.08.2017 17:01
    Reply to  Guntars K

    Oldschool zerolemon fan ir atklājis identitāti?

    oldschool zerolemon fan
    07.08.2017 20:19

    hm? Iepriekšējais komentārs nebija mans. Mans viedoklis jau bija kaut kad agrāk noformulēts un te izteikts. Man nav pretenziju samaksāt arī 1000eur par viedtelefonu, bet tad tam jāatbilst 100% apjomā visām manām iegribām/prasībām (kuras arī iepriekš biju nosaucis.) Un tādas ierīces pašreiz tirgū nav. Un diez vai būs, jo ražotājiem nav izdevīgi radīt perfektu (vai tuvu ideālam) ierīci, jo tad zudīs jēga pirkt jaunākus modeļus.

    oldschool zerolemon fan
    07.08.2017 20:21

    Jā, un starp citu lietotas preces es neciešu principā. Jebkādas.

    Skābene
    08.08.2017 10:24

    Un kā ar sievietēm un mašīnām!? :D
    It kā jau tu zini, ka neesi viņai pirmais, bet kuram tas rūp!? :)

    Uldis M.
    08.08.2017 16:09
    Reply to  Skābene

    pie īstas mīlestības tas bišku kremt… (tas par sievietēm).
    A tehnikai saka jau ka nevajag pieķerties, bet no otras puses pieķeršanās lietām pastiprina emocijas tās lietojot, un vai tas ir slikti?

    Lapsinieks
    08.08.2017 16:16
    Reply to  Uldis M.

    vai zini, kā var izvairīties no raudāšanas griežot sīpolu? nevajag viņam tik ļoti pieķerties.

    Uldis M.
    08.08.2017 16:21

    tici man, paies gads, divi un atradīsies iemesls pirkt jaunu modeli. un tas nekas ka esošais vēl būs gana labs, vienkārši jaunajā modelī būs labāka kamera, labāks vēl kaut kas un vēl citas jaunas fīčas kas tajos laikos kad pirki savējo vēl nebija…

    x
    08.08.2017 17:01
    Reply to  Uldis M.

    ….būs iznācis jauns androjeds, kas nepienāksies tagadējai trubai))

    kengurs
    07.08.2017 22:33
    Reply to  Guntars K

    oukitel k6000?

    Reklāma