Web Analytics
More
    Reklāma

    Indija grasās aizliegt pašbraucošas automašīnas

    Jaunākie raksti

    Pašbraucošu automašīnu tehnoloģijas sāk palēnām pārņemt pasaules attīstītās daļas – ASV, Dienvidkoreju, Vāciju un Austrāliju. Bet tiek ziņots, ka Indijā pašbraucošu automašīnu tehnoloģija, visticamāk, tiks aizliegtas.

    Kas gan licis Indijas gudrajām galvām gatavoties šāda likuma pieņemšanai? Satraukums par nepiemērotiem ceļiem un citu infrastruktūru? Ne gluži! Indijā ir ļoti zemas darbaspēka izmaksas, turklāt lielie attālumi nozīmē milzīgu darbavietu skaitu preču un pasažieru pārvadājumu jomās.

    Reklāma

    Uber un Google jau bija iepriekš paziņojuši, ka Indijas haotiskā satiksme ir pilnīgi nepiemērota pašbraucošu automašīnu tehnoloģijām. Pa ceļiem pārvietojas arī gājēji, lopi, dažādi transporta līdzekļi bez ārējā apgaismojuma u.tml.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    27.07.2017 11:32

    Indijā un Indonēzijā neriskēju ņemt auto no nomas, jo satiksme šķita pilnīgi nesaprotama un atgādināja haotisku skudru pūzni, tāpēc uzticēju braukšanu vietējam šoferim. Pēc nedēļas jau sāku saprast, ka pa lielam tur ir tikai viens ceļu satiksmes likums – tu esi atbildīgs par to kas tev notiek priekšā, nevis sānos vai aizmugurē! Pie šādiem braukšanas apstākļiem auto pilots neizkustēsies no vietas un nekur neaizbrauks! :)

    31.07.2017 00:53
    Reply to  Skābene

    Nevajag uz Indiju braukt – tepat jau, liekas, ka Albānijā, arī bija vēl līdzīgi braukšanas noteikumi. Vismaz kādu laiku atpakaļ tā bija. Nez, kā tagad, ja vēl viņiem nav Eiropas standarti jau ar ieviesti.

    Lauris
    27.07.2017 13:13

    Malači, nav ko ar tehnoloģijām aizrauties.

    x
    27.07.2017 13:28

    Indijā robotizētie auto tiešām nav vajadzīgi – ciniski, bet “babi ješčo narožajut”. Vai arī jātaisa kastomvāre, lai palīdzētu mazināt pŗapdzīvotība (atkal sanāca ciniski). Drīzāk tur vajag izglītot cilvēkus un bezmaksas kontracepciju, lai nevairojas kā aļģes.

    Skābene
    27.07.2017 16:30
    Reply to  x

    Tur ir cits domāšanas veids, citas paražas! Ja tev nav sociālās sistēmas, tev nav pensijas, tev nav nodrošinātas vecumdienas un tava vienīgā pensija ir tavi bērni, kas tevi uzturēs, kad būsi vecs un nespējīgs. Tur joprojām celtniecībā izmanto dzīvo darbaspēku un buldozera vietā izvēlas 100 lāpstas! Darbaspēks nereti izrādās lētāks par tehniku un pats galvenais – visiem pietiek darbs!
    Var jau teikt ka viņu sistēma ir stulba, bet atšķirībā no viņiem, mūsu tauta izmirst, kamēr viņi pārņem pasauli!

    Krotow
    03.08.2017 13:10
    Reply to  Skābene

    … un atgriež pasauli atpakaļ viduslaikos. Pārsteidzoši cik daudz vēl palicis tos, kuriem gribētos bradāt pa ielām sūdos līdz ceļiem, vakaros sēdēt pie skala gaismas un kā vienīgo izklaidi redzēt nāves sodus tirgus laukumā.

    Krotow
    03.08.2017 13:09
    Reply to  x

    Pēc redzētajiem Indijas satiksmes video rodas iespaids, ka vienīgais autopilots uz viņu ielām būtu ceļarullis ar atslēgtu šķēršlu priekšpusē noteikšanu. Atmetot cinismu – tur publika vēl jāizglīto un jācivilizē.

    Reklāma