Web Analytics
More
    Reklāma

    Facebook ķēries pie modulāra viedtālruņa izstrādes

    Jaunākie raksti

    Baumas norāda, ka pēc Google Project Ara neveiksmes Facebook ir sarosījies, lai izveidotu modulāru viedtālruni. Pagaidām Facebook saņēmis tikai patentu, kas ļauj nojaust par modulāra viedtālruņa iespējamu tapšanu nākotnē.

    Oficiāli Facebook ir atteicies komentēt jebkādas baumas par modulāra viedtālruņa izstrādi. Tiek pieļauts, ka Facebook veidos ne tikai pliku telefonu, bet to papildinās ar jaunas idejas kameru un mašīnmācīšanās elementiem.

    Reklāma

    Pagājušā gada rudenī Google apstiprināja Project Ara apturēšana uz nenoteiktu laiku, pilnībā no Project Ara viedtālruņu izstrādes Google oficiāli nav atkāpusies.

    Project Ara saliekamo viedtālruņu ideja Google gaiteņos virmoja jau vismaz kopš 2011. gada, kad Google no uzņēmuma Modu iegādājās vairākus saliekamo viedtālruņu patentus. Tajā pašā gadā tika iegādāts visiem zināmais uzņēmums Motorola Mobility, ar tā palīdzību tika plānots uzsākt ražot saliekamos viedtālruņus. 2012. gadā Google uzsāka saliekamo viedtālruņu iespēju izpēti, darbs pie viedtālruņu izveides sākās 2013. gada 1. aprīlī.

    Par Project Ara oficiāli tika paziņots 2013. gada 29. oktobrī. Motorola grasījās sadarboties ar uzņēmumu Phonebloks, kas bija uzsācis saliekamo viedtālruņu tehnoloģiju izstrādes vienlaikus ar Google. Sākotnēji tika solīts, ka izmēros mazākais Project Ara viedtālrunis maksās 50 dolārus, to varēs par papildus samaksu aprīkot ar vēlamo kameras moduli, dažādiem atmiņu moduļiem, lielāku akumulatoru utt.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    24.07.2017 21:42

    normāli. feisbuks pats arī ir modulārs – face+book. labi, ka ne table.

    Reklāma