Web Analytics
More
    Reklāma

    Nissan nākamās paaudzes Leaf izmantos tikai vienu pedāli

    Jaunākie raksti

    Lai labāk spētu izmantot automašīnas reģeneratīvo bremzēšanas sistēmu, Nissan grasās nākamās paaudzes Leaf modelim uzstādīt iespēju automašīnu vadīt tikai ar vienu pedāli.

    Septembrī gaidāmais Nissan Leaf modelis saņems e-Pedal iespēju, kas ļauj atspējot bremzes pedāli, aizstājot tā funkcijas ar vienu pašu akselerācijas pedāli. e-Pedal ļaus mašīnu pilnībā apstādināt satiksmē un pat braucot lejā no kalna. Tāpat e-Pedal ļaus uzsākt braukšanu no stāvēšanas.

    Reklāma

    Reģeneratīvās bremzēšanas sistēma pārveido daļu bremzēšanas laikā zaudētās enerģijas papildu uzlādes enerģijā akumulatoram. Tas nozīmē, ka ikreiz, kad samazini ātrumu, attapīgā sistēma notver daļu enerģijas un noglabā to vēlākam laikam. e-Pedal iespēja vienkāršāk būtu dēvējama par daudz agresīvāku reģeneratīvās bremzēšanas sistēmas izmantošanu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Māris Silinieks
    21.07.2017 10:33

    Jau sen par šo biju domājis, ka pietiktu ar vienu pedāli. Īpaši elektromobiļiem. Bet šaurā vieta ir ekstrēmā bremzēšana, kad cilvēks instinktīvi iespiež kāju grīdā – pat nesēžot pie stūres.

    Uldis M.
    21.07.2017 17:03

    Gluži manas domas. Vēl jau var to pedāli taisīt pretēji akseleratoram – taisīt kā bremzes pedāli (kā automātam) kuru spiežot dziļāk grīdā mašīna stājas, bet laižot vaļā mašīna paātrinās…
    Vienīgi problēma atkal sākas pretēja – ir situācijas kad vajag struji paātrināties – piemēram ieskriešanās joslā, u.t.t. Var jau uztaisīt tā ka strauji atlaižot to pedāli, auto struji sāk paātrināties… nez, bez elektroniskajiem asistentiem jebkurā gadījumā neiztikt, bet manuprāt šis variants ir drošāks.

    LapsiniekaBrālis
    21.07.2017 19:13
    Reply to  Uldis M.

    Manuprāt pilnīga fi*ņa.
    Kas viņiem to otru pdāli ņem nost? Vis ticamāk vienkārī vēlas sev pievērst uzmanību..

    E13m3nT
    21.07.2017 10:35

    Cik var saprast tad pedāļi vel joprojām paliks divi, bet ar e-Pedal varēs gan paātrināties, gan bremzēt

    x
    21.07.2017 10:59

    atspējot bremzes pedāli – atspējot ir tiešs tulkojums disable, deaktivēt.
    tātad, nospiežot vai atlaižot īpedal, tiks bloķēta bremzes pedāļa darbība, kursoraprāt.

    lai deg ellē šie stulbie latviskojumi.

    Skābene
    21.07.2017 11:01

    Kaut kad pasen atpakaļ arī volvo eksperimentēja ar vienu pedāli, bet tas viss kaut kur pačabēja!

    Krotow
    02.08.2017 01:27

    Ideja nav jauna. Eksperimentālie braucamie ar 1 pedāli parādījās ik pa laikam kopš 1960-ajiem gadiem. Tas viss gan kaut kur ātri pačibēja. Laikam tiešām nespēja tikt galā ar ekstrēmo bremzēšanu.

    Reklāma