Web Analytics
More
    Reklāma

    Austrālija varētu pieprasīt Apple pieeju iPhone saziņai

    Jaunākie raksti

    Austrālijas ģenerālprokurors ticies ar Apple pārstāvjiem, lai pārrunātu datu šifrēšanas ietekmi uz noziegumu atklāšanu un to novēršanu. Tiek uzskatīts, ka Austrālija varētu pieprasīt samazināt šifrēšanas drošību, piešķirto tiesībsargājošām iestādēm pieeju iOS veiktai sarakstei.

    No Apple tiekot gaidīta pretimnākšana visos šifrēšanas pieeju sniegšanas jautājumos, tomēr Austrālijas ģenerālprokuratūra esot gatava arī ar likumu pieprasīt sniegt nepieciešamās pieejas.

    Reklāma

    Iepriekš ziņojām, ka Britu Konservatīvā partija priekšvēlēšanu solījumos iekļāvusi punktu, kas varētu sākt graut saziņas lietotņu šifrēšanas nozīmi – ja Konservatīvā partija tiks atkārtoti ievēlēta un varēs vadīt valdību, lielajiem saziņas servisiem var nākties trūkties.

    Saziņas datu šifrēšana ir kļuvusi par karstu kartupeli dažādās debatēs laikā, kad civilizēto pasaules daļu atkal un atkal pāršalc ziņas par kārtējo teroristu pašnāvnieku uzbrukumiem. Lielbritānijā varētu tapt likums, kas liedz saziņas servisiem pilnībā šifrēt saraksti, būs jābūt iespējai piekļūt lietotāju sarakstei ar tiesas lēmumu. Likums varētu attiekties uz saziņas servisiem ar vismaz 10 000 lietotāju.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    24.07.2017 19:49

    Ja jau ASV varas iestādēm nesanāca piespiest Apple pavājināt viņu sistēmas drošību, tad Austrālijai nav ko pat sapņot.

    Reklāma