Web Analytics
More
    Reklāma

    Vācija pieņem likumu – ar milzu sodiem liks tīmeklī dzēst naida kurināšanu

    Jaunākie raksti

    Vācija ir pieņēmusi un izziņojusi likumu, kas liks Facebook, Twitter un YouTube 24 stundu laikā no vietnēm dzēst ierakstus, kas satur naida kurināšanu, terorisma propagandu vai aicinājumu uz citām nelegālām darbībām.

    Ja kāds no lielajiem sociālajiem tīmekļiem nespēs tikt galā ar ierakstu dzēšanu, tam draudēs 5 līdz 50 miljonu eiro soda naudas par katru nedzēsto ierakstu, attēlu vai video. Sākotnēji minimālais sods bija 500 000 eiro par nedzēstu ierakstu, bet to pacēla līdz stimulējošiem 5 miljoniem eiro.

    Reklāma

    Facebook, Twitter, YouTube un pat Microsoft jau iepriekš ir pauduši nostāju, ka tiek darīts viss, lai no sociālajiem tīmekļiem izskaustu naida kurināšanu un terorisma popularizēšanu. Šāda veida saturs ir jānoņem 24 stundu laikā, bet Eiropas Komisija norādījusi, ka vismaz pagaidām sociālie tīmekļi ar šo uzdevumu netiek laicīgi galā.

    Google ir izziņojusi jaunu pieeju cīņai pret ekstrēmistiem, teroristiem un naida kurinātājiem tīmeklī. Vairākas Eiropas Savienības dalībvalstis uzsvērušas, ka YouTube ir viens no galvenajiem rīkiem, kā tiek izplatīta naida kurināšana un tiek popularizēts ekstrēmisms.

    Pagājušā gada maijā Facebook, Twitter, Google, YouTube un Microsoft parakstīja vienošanos, kas paredzēja uzsākt cīņu pret naida kurināšanu un ekstrēmismu to uzturētajos tiešsaistes servisos.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    03.07.2017 10:53

    Nodarījuma definīcija pirmajā un trešajās rindkopās atšķiras. Kā tad paliek ar tā citām nelegālajām darbībām, zem kā var pabāzt ļoti daudz ko, arī vārda brīvību?

    Zināms, ka soctīklu moderatrori ir tikai cilvēki, daudz kas atkarīgs arī no sūdzību izskatīšanas algoritmiem. Tai pašā feisbukā krieviem ar ukraiņiem ir kontu kariņš – noteikts cilvēku skaits saklikšķina uz sūdzībām, moderators īpaši neiedziļinoties bloķē kontu, sak, ja jau tik daudzi sūdzas tad klapējam ciet. Kas, ko, kāpēc – bieži tur neviens neiedziļinās, galvenais ir reaģēt uz sūdzību skaitu, nevis pētīt to pamatotību. Break the system, it’s dumb.

    Kas attiecas uz kurināšanu, tad uzrakstīs Ēzopa valodā, runās līdzībās un nesauks lietas īstajos nosaukumos. Tie, kam tas domāts, izlasīs un sapratīs, bet senāti, komisijas un korporācijas ievilks ķeksīti, ka naida kurināšana tīklā ir iznīdēta.

    dfdf
    03.07.2017 13:21

    tobiš: čurkas teiks, ko gribēs, bet tu vairs nedrīksti atbildēt.

    x
    03.07.2017 14:15

    Twitter says President Trump’s latest anti-media tweet doesn’t violate its rules.

    Twitter told CNN on Sunday that the company reviewed the tweet, which
    features a WWE video that has been edited to show Trump beating up a man
    with a CNN logo on his face.

    visi tie tīklveži dara to, kas tiem jādara))

    Ričards
    03.07.2017 17:16

    Vācijai nepietiek naudas gāzei?

    davfreim
    03.07.2017 23:16

    Lai vieglas smiltis Germanistan’ai un Swedistan’ai.

    digitalk
    04.07.2017 07:59

    aizliegt postes no Vācijas IP adresēm būs lētāk. tālāk lai Bundestāgs drāž pats sevi un savus provaiderus, kuri laicīgi neatjauno IP pūlus un/vai nebloķē prokšus un vpn’us.

    Reklāma