Web Analytics
More
    Reklāma

    Pirmie desmit iPhone gadi paskrējuši nemanot

    Jaunākie raksti

    Pirms desmit gadiem iPhone nonāca tirdzniecībā, bet par iPhone pasaule uzzināja vēl ātrāk – Macworld Expo 2007 norises laikā. iPhone izziņoja Stīvs Džobss, paziņojot, ka Apple ir izgudrojis telefonu no jauna, gluži kā tas tika paveikts ar Macintosh 1984. gadā un iPod 2001. gadā.

    Pirmais iPhone bija ar 3.5 collu ekrānu, tam nebija fiziskas ciparu tastatūras, Apple bija izstrādājis pats savu saskarni, tomēr gandrīz visi tehnoloģiju eksperti dēvēja iPhone par neizdevušos eksperimentu, kuram nav nākotnes. Neviens nespēja prognozēt, ka iPhone ap sevi radīs tik milzīgas peļņas iespējas.

    Reklāma

    Jau 2008. gada oktobrī Apple sasniedza 10 miljonu pārdotu iPhone atzīmi, kas tam laikam bija gandrīz neticams apmērs. Tiek lēsts, ka līdz 2017. gada vidum ir pārdots jau vairāk nekā viens miljards iPhone. Tims Kuks par miljardo aktīvo iPhone paziņoja 2016. gadā.

    Stīvs Džobss solīja, ka pirmās paaudzes iPhone apvieno sevī trīs iespējas – telefonu, mūzikas atskaņotāju un interneta pārskatīšanas rīku. Šobrīd iPhone aizstāj arī fotoaparātu, sekretāri, ceļojumu aģentūru, kartes, spēļu konsoli, maku, rīta avīzi un vakara grāmatu, un apkalpo neskaitāmas citas ikdienas nepieciešamības.

    iPhone attīstība pēdējos gados ir nedaudz piebremzēta, dažkārt pat pārsteidzot ar pāris nepatīkamiem jaunumiem, atņemot austiņu pieslēgvietu. Tomēr sagaidāms, ka šajā rudenī gaidāmais iPhone atnāks ar veselu gūzmu jaunu iespēju.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    9 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Uldis M.
    30.06.2017 10:23

    nezinu kas darījās tā laika tehnoloģiju ekspertu prātos, ka to varēja nodēvēt par neizdevušos eksperimentu… Kad es pirmo reizi skatījos Stīva Džobsa iPhone prezentāciju, uzreiz sapratu ka tā ir baigā štelle, un ka man pašam arī kādreiz tāds būs!
    Par šī rudens gaidāmo iPhone es joprojām esmu piesardzīgi skeptisks… negribas sacerēties un pēc tam vilties…

    Lapsinieks
    30.06.2017 11:02
    Reply to  Uldis M.

    Uldi – nekas nedarījās īpašs. Tīrā prāta kritika. Es jau rakstīju – pēc parametriem (ja neskaita tiešī UI un tačskrīnu) pirmais ābols bija absolūts mēsls – kaut vai salīdzint ar spicākajiem N un E sērijas Nokijas modeļiem. Tajā absurdā arī Nokia arī pazaudēja divus gadus – dēļ tās neticības, jeb kā te rakstīts – ekspertu prātos tas bija neizdevies joks. Nokijas vadība Somijā atklāti par to ņirgājās – esmu to redzējis pats savām acīm.

    Kristaps Skutelis
    30.06.2017 10:28

    Ir skaidrs, ka iPhone ir visu laiku visnozīmīgākā tehnoloģiju ierīce, kas pilnībā mainījusi pasauli. Es nereti aizdomājos kādā pasaulē mēs dzīvotu šobrīd, ja iPhone nebūtu bijis radīts.

    Uldis M.
    30.06.2017 10:47

    Es ticu ka tiktu radīts kaut kas līdzīgs… noteikti krietni vēlāk, savādāks, bet uz to pusi jau būtu… Es pats krietni pirms iPhone prezentēšanas… pie pirmajiem tā laika plaukstdatoriem ar windows mobile OS biju aizdomājies ka varētu taču izveidot šāda tipa ierīci bez liekām pogām un visu darīt no spiedinjūtīgā ekrāna… Keisijs Nīstats pirmo reizi turpt rokā jauno Samsung S8 arī izteicās ka praktiski ir piepildījies viņa bērnības sapnis – telefons ar ekrānu pa visu virsmu… tātad ja es un ja Keisijs par to iedomājās, gan jau ka daudzi par to ir domājuši…

    Krotow
    03.07.2017 14:10

    Būtu kaut kāds cits mobilais komunikators. Uz to pusi jau gāja – daudziem lokālas vajadzības risinājumiem laptops jau bija par lielu un smagu, bet parastajam mobilajam telefonam veiktspēja par vāju un ekrāns par mazu.

    x
    30.06.2017 12:42

    faktiski, eplam baigi noveicās, ka spēja atteikties no ipodveidīgā telefona koncepta, jo tad aifonu kādu to tagad lietojam mūsdienās ražotu cita kompānija un no ābola būtu palikusi nu vairs tikai serde.

    LOOK
    30.06.2017 13:38

    Kādreiz vēl pirms ābola bija tāda ierīce Palm, tikai nebija telefona funkcija. Kas zin, ja toreiz Palm vadība būtu pievienojusi zvanīšanas iespēju, pasaule lietotu smartus krietni agrāk.

    digitalk
    30.06.2017 15:10
    Reply to  LOOK

    tas nebija tehniski iespējams nepārvēršot Palmu par ķieģeli, kuru neviens negribētu staipīt līdzi piezīmju grāmatiņas vietā.

    Eduards Blumbergs
    03.07.2017 12:01
    Reply to  digitalk

    Šis 2006.g. bija diezgan ķieģelīgs, bet var zvanīt GSM un bija PalmOS – http://www.gsmarena.com/palm_treo_680-1741.php

    Reklāma