Web Analytics
More
    Reklāma

    Jūnijā Latvijā darbu uzsāks pūļa finansējuma platforma “Fundwise”

    Jaunākie raksti

    Jūnijā Latvijā darbu uzsāks pūļa finansējuma platforma Fundwise. Tā ir Baltijā pirmā un lielākā platforma, kas piedāvā investēt dažādos projektos, saņemot pretī uzņēmuma daļas jeb kļūstot par uzņēmuma līdzīpašnieku. Tādējādi jebkuram Latvijas iedzīvotājam būs iespēja atbalstīt Latvijā tapušus projektus. Platformas partneris Latvijā ir uzņēmums ‘Science and Business Professionals Latvia’ (S/B PRO).

    Pūļa finansējuma platforma ‘Fundwise’ dienas gaismu ieraudzīja 2015. gadā Igaunijā. ‘Fundwise’ ir satikšanās vieta gan jaunuzņēmumu, gan citu uzņēmumu īpašniekiem, kam ir šādam finansēšanas modelim piemērots projekts. “Lai iekļūtu platformā, uzņēmumam ir sevi jau jābūt pierādījušam biznesā. Platformā var iekļūt arī atsevišķs kāda uzņēmuma projekts, bet tam ir jābūt komandai, biznesa plānam, pārdošanas stratēģijai. Svarīgi, lai ir veikti priekšdarbi tirgus izpētē un būtu pierādīts, ka produkts ir patiešām aktuāls. Jāatceras, ka pūļa finansēšanas platforma ir interesanta un atšķirīga ar to, ka veiksmīgai finansējuma piesaistei ir nepieciešams ieinteresēt iespējami lielāku potenciālo investoru skaitu,” saka S/B PRO dibinātājs un eksperts Gunārs Ķīsis. Viņa vadītais uzņēmums arī veiks projektu atlasi un sagatavošanu startam platformā, kā arī konsultēs par dažādiem jautājumiem.

    Reklāma

    ‘Fundwise’ platformā par investoru var kļūt jebkurš interesents, kuram ir kaut neliela naudas summa, ko viņš būtu gatavs ieguldīt. Tādējādi iespējams kļūt par uzņēmuma daļu līdzīpašnieku, ja uzņēmums vai tā produkts šķiet perspektīvs. Projekta autors var pretendēt uz finansējumu līdz 100 000 eiro. Kad vēlamais finansējuma apjoms tiek sasniegts, nauda tiek pārskaitīta uz uzņēmuma kontu, un investori kļūst par akcionāriem. Līdz šī gada beigām plānots investēt 10 startup uzņēmumos, kopā ieguldot vienu miljonu eiro.

    Par ‘Fundwise’ iniciatīvu Latvijā jau izteikušies un to atbalsta lielākie startup ekosistēmas dalībnieki. Jekaterina Novicka, Latvijas Start-up uzņēmumu asociācijas ’Startin.LV’ valdes priekšsēdētāja: “‘Fundwise’ jau gandrīz gadu ir asociācijas biedrs. Bijām priecīgi palīdzēt iepazīt uzņēmuma dibinātājiem Latvijas jaunuzņēmumu vidi. Apsveicams arī Latvijai jauns biznesa modelis. Esam pārliecināti, kas tas vēl paātrinās Latvijas finanšu tehnoloģijas nozares izaugsmi.”

    Jūnijā notiks platformas prezentācijas pasākums, kurā piedalīsies gan ‘Fundwise’ dibinātāji, gan banku pārstāvji, kas komentēs investīciju vidi, gan arī nekustamā īpašuma pūļa finansēšanas platformas pārstāvji. Par precīzu pasākuma norises vietu un datumu plašāka informācija būs drīzumā. Taču jau tagad interesenti ir aicināti sazināties ar ‘Fundwise’ platformas pārstāvjiem Latvijā uzņēmumu S/B PRO (www.sciencebusiness.pro vai www.fundwise.lv)

    Kopš publiskās atklāšanas 2015. gada augustā platformā īstenotas 12 veiksmīgas kampaņas. Kopējās investīcijas, kas veiktas, izmantojot ‘Fundwise’ platformu, ir 775 000 eiro. Platformā reģistrējušies vairāk kā 8700 lietotāju no 130 pasaules valstīm, no kuriem investējuši ir 530 lietotāju. Pūļa finansējuma platformas mērķa uzņēmumi ir tie, kas darbojas produktu dizaina, spēļu, enerģētikas, IT, dabīgo produktu ražošanas un ekonomikas nozarēs.

    S/B PRO ir pirmā startup studija Latvijā. Uzņēmuma mērķis ir veidot un attīstīt jaunos Eiropas uzņēmumus un palīdzēt tiem kļūt par augošiem biznesa spēlētājiem starptautiskā tirgū. Startup studijas tīkls, resursi un sistēmas pieeja nodrošina nepieciešamo vidi gan startupiem, gan investoriem, lai tie spētu palielināt uzņēmuma veiksmes iespējamību straujajā attīstības procesā. Uzņēmuma pakalpojumi ir veidoti tā, lai palīdzētu atrisināt visbiežāk sastopamos izaicinājumus startup vidē, piemēram, atbilstošas tirgus stratēģijas izvēli, finanšu plānošanu, intelektuālā īpašuma aizsardzību, u.tml.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    uhh
    01.07.2017 14:53

    uhh, kā latvietis grib pelnīt , neko nedarot. Parazītu un sliņķu tauta.

    Lapsinieks
    01.07.2017 15:08
    Reply to  uhh

    tipisks parazīta komentārs

    Reklāma