Web Analytics
More
    Reklāma

    Īsti nedarbojas BlackBerry biznesa plāns bez viedtālruņu ražošanas

    Jaunākie raksti

    Pagājušā gada septembrī tika paziņots, ka BlackBerry sākot ar 2017. gada otro ceturksni pilnībā pāries uz programmatūras izveidi, bet uzņēmums vairs neražos viedtālruņus. BlackBerry pilnībā apturēs ierīču izstrādi uzņēmuma iekšienē, visas viedierīču izstrādes un ražošanas funkcijas tiks nodotas citiem uzņēmumiem. Zīmols viedtālruņu ražošanai tika pārdots Ķīnā bāzētam uzņēmumam TCL.

    Diemžēl jaunā BlackBerry stratēģija – veidot programmatūru un licencēt ierīču izveidi kārtējo reizi piedzīvojusi krahu. BlackBerry programmatūra ienesusi par 4.7% mazākus ienākumus, trīs mēnešu laikā apgrozījums sasniedzis 100 miljonus dolāru, kas ir pamatīgi zem gaidītā. Uzreiz pēc paziņojuma BlackBerry akciju vērtība nogāzās par 12%.

    Reklāma

    BlackBerry akciju vērtība būtu gāzusies vēl straujāk, tomēr BlackBerry pēdējos trīs mēnešus noslēdza ar peļņu, jo tika pabeigta tiesvedība pret Qualcomm, ienesot 940 miljonus dolāru.

    BlackBerry ar viedtālruņu pārdošanu neveicās jau vairākus gadus. Viedtālruņu bizness tikai zaudēja naudu, tāpēc tika pieņemts smags lēmums pāriet uz Android operētājsistēmu un tagad – nodot ierīču izstrādi un ražošanu citās rokās. Pirms četriem gadiem BlackBerry ceturksnī apgrozīja vairāk nekā miljardu dolāru bez soda sankcijām pret citiem uzņēmumiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Lapsinieks
    27.06.2017 09:57

    BB bizness pat ziedu laikos nekad nav īsti darbojies

    Reklāma