Web Analytics
More
    Reklāma

    WhatsApp turpinās atbalstīt vecākus Android viedtālruņus līdz 2020. gadam

    Jaunākie raksti

    Facebook īpašumā esošās saziņas lietotne WhatsApp atkal nedaudz garākus pavilkusi mobilo operētājsistēmu atbalsta periodus. WhatsApp ir pagarinājis BlackBerry platformas atbalstu par pusgadu – līdz šī gada nogalei. Tāpat nelieli svētki ir vecāku Android viedierīču izmantotājiem.

    Iepriekš bija noteikts, ka 2017. gada 30. jūnijs būs liktenīgs Facebook īpašumā esošās saziņas lietotnes WhatsApp izmantotājiem, kas vēl turpina lietot Windows Phone 7.1, Nokia S40 platformu un Symbian operētājsistēmām, kā arī Android 2.1 un 2.2 operētājsistēmām. No WhatsApp nāksies atteikties arī iOS 6 un vecāku Apple mobilo operētājsistēmu izmantotājiem. Šobrīd WhatsApp atbalsta mājaslapas ziņo, ka Android 2.3.7 un vecāku Android versiju izmantošana tiks atbalstīta līdz 2020. gadam. Bet ne visas jaunās iespējas būs pieejamas vecāku operētājsistēmu izmantotājiem.

    Reklāma

    WhatsApp darbību uzsāka 2009. gadā, un tobrīd operētājsistēmu izplatības sadalījums bija pavisam citāds. Apple App Store lietotņu veikalam bija vien pāris mēneši, aptuveni 70% no viedtālruņiem bija ar BlackBerry un Nokia veidotām operētājsistēmām. Šībrīža operētājsistēmu giganti Google un Apple (abi aizņem aptuveni 98% no mobilo operētājsistēmu tirgus) 2009. gadā kopā pārdeva vien ceturto daļu no kopējā viedierīču skaita.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma