Web Analytics
More
    Reklāma

    SES satelīta TV sasniedzamība Baltijā palielinājusies līdz 1,79 miljoniem mājsaimniecību

    Jaunākie raksti

    SES satelītu operatora flotes nodrošinātā TV kanālu tehniskā sasniedzamība Baltijas valstīs palielinājusies līdz 1,79 miljoniem TV mājsaimniecību, kas ir par 7,1% vairāk nekā 2013. gadā. Apkalpojot 69% no visām, kopumā Baltijas valstīs esošajām 2,64 miljoniem TV mājsaimniecībām, SES turpina būt līderis reģionā TV izplatības ziņā.

    SES Satelītu monitora 2016. gada dati rāda, ka SES apkalpo 0,53 miljonus TV mājsaimniecības Latvijā, 0,79 miljonus TV mājsaimniecības Lietuvā un 0,47 miljonus TV mājsaimniecības Igaunijā, iekļaujot gan tā saukto SES tiešo sasniedzamību (Direct-to-home), gan tā saukto netiešo sasniedzamību (kabeļtelevīzija un IPTV pakalpojumi).

    Reklāma

    Monitora dati liecina, ka salīdzinājumā ar 2013. gadu, kabeļtelevīzijas un virszemes TV pakalpojumu izmantošana Latvijā, Lietuvā un Igaunijā samazinājusies atbilstoši līdz 1,02 miljoniem TV mājsaimniecību (12% samazinājums) un 0,71 miljonam TV mājsaimniecību (10% samazinājums), savukārt IPTV mājsaimniecības palielinājušās līdz 0,59 miljoniem (54% pieaugums). Kamēr satelīta televīzijas mājsaimniecību skaits Baltijas valstīs saglabājies konstants, proti, 0,31 miljons (3% pieaugums). SES apkalpojot 92% satelīta TV mājsaimniecības un 94% kabeļtelevīzijas un IPTV mājsaimniecības uzrāda uzņēmuma vadošo lomu reģionā video izplatīšanā.

    HDTV mājsaimniecību skaits Baltijas valstīs palielinājies gandrīz par pusi, it īpaši pēdējos trīs gados, uzrādot ievērojamu pieaugumu par 73% no 0,62 miljoniem HDTV mājsaimniecību līdz 1,08 miljoniem HDTV mājsaimniecību (0,25 miljoni HDTV Latvijā, 0,57 miljoni HDTV Lietuvā, 0,26 miljoni HDTV Igaunijā). SES apkalpoto HDTV mājsaimniecību skaita pieaugums bijis vēl iespaidīgāks, proti, uzrādot 91% pieaugumu no 0,44 miljoniem HDTV 2013. gadā līdz 0,84 miljoniem HDTV 2016. gadā. SES satelītu flote patlaban apkalpo 78% no visām HDTV mājsaimniecībām Baltijas valstīs.

    Kopumā SES satelītu flotes HD televīzijas kanālu skaits 2016. gadā pieauga par 7% līdz 2495 kanāliem. Patlaban SES pārraidīto HD televīzijas kanālu apjoms ir 33% no visiem 7538 SES satelītu flotes pārraidītajiem TV kanāliem pasaulē. HDTV pieaugošā klātbūtne Eiropā bija būtiska SES HDTV pakalpojumu attīstībā, HDTV kanālu skaitam pieaugot par 14% līdz vairāk nekā 750 kanāliem.

    “Sasniedzot divas trešdaļas TV mājsaimniecības reģionā, satelītu monitors apliecina SES būtisko lomu video tirgū Baltijas valstīs,” skaidro SES biznesa attīstības menedžeris Ziemeļvalstīs, Baltijā un Austrumeiropā. “Ievērojamais HD pieaugums par 73% reģionā un attīstība skaidri rāda, ka cilvēku vēlme un nepieciešamība pēc aizvien labākas kvalitātes strauji palielinās, un mēs savukārt turpināsim nodrošināt šīs prasības. Mums ir ne vien lielākais HD kanālu skaits, mēs pārraidām arī jau vairāk nekā 30 Ultra HD programmas. Tas nozīmē, ka esam lieliskās pozīcijās, lai nodrošinātu augstas vai ultra augstas izšķirtspējas saturu TV mājsaimniecībām Baltijas valstīs.”

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    oldschool zerolemon fan
    20.06.2017 22:38

    Tā arī neesmu sapratis, pa kuru laiku mūsdienu pasaulē, kur nevienam vairs nav laika, cilvēki vēl atrod laiku blenzt TV ekrānos. Manā skatījumā TV ir pagātne un attīstīt kaut kādus mega piedāvājumus ir lieki.

    Krotow
    22.06.2017 21:02

    Nespried pēc sevis. Daļai indivīdu TV skatīšanās ir epizodiska vai pagaidu problēmu rezultāts. Taču joprojām pietiek indivīdu ar šaurām vēlmēm (darbs-mājas-paēst-nod….ies), kuri brīvo laiku aizpilda pie ekrāna. Un pasaulē ir arī pietiekami daudz vietu, kur pat elektrības pieslēguma nav, par internetu nerunājot. Taču cilvēki dzīvo arī tur un kaut ko skatās. Tā ka TV vēl ilgi dzīvos.

    Reklāma