Web Analytics
More
    Reklāma

    Google pārdod Boston Dynamics un visus izveidotos robotus

    Jaunākie raksti

    Google mātesuzņēmums Alphabet mēģināja pārdot robotu izstrādes divīziju Boston Dynamics jau vismaz gadu, un nu ir atradies pircējs SoftBank. SoftBank Group ir Japānas telekomunikāciju gigants, kas pārņēma Japānā visu Vodafone biznesu, turklāt SoftBank ir tik spēcīgs tirgus spēlētājs, ka tas viens pats Japānā oficiāli izplatīja iPhone līdz pat 2011. gadam.

    Google iegādājās Boston Dynamics no Masačūsetsas Tehnoloģiju institūta 2013. gadā. Boston Dynamics ātri kļuva par vienu no inovatīvākajām Google divīzijām, ik pa laikam parādot elpu aizraujošus suņu veidola un nesen arī cilvēka veidola robotus. Boston Dynamics tika pievienots Google X divīzijai, ko tobrīd vadīja Endijs Rubins (Andy Rubin). Visticamāk, Boston Dynamics nav spējis radīt Google-prāt pietiekami labu produktu, ko būtu iespējams tuvāko gadu laikā pārdot.

    Reklāma

    SoftBank pēdējos gados ir uzsūcis vairākus lielus un pazīstamus uzņēmums. Pagājušajā gadā SoftBank iegādājās procesoru dizaina izstrādātāju ARM, vēl 2013. gadā SoftBank īpašumā nonāca mobilo sakaru operators Sprint. SoftBank un Alphabet darījums ietver ne tikai Boston Dynamics patentus, bet arī visas iestrādnes un gatavos robotus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Jānis
    09.06.2017 10:12

    Un zem SoftBank slēpjas Skynet :D

    Kaspars Vjaksa
    09.06.2017 10:36
    Reply to  Jānis

    :D arī viss kas manā galvā skanēja visu šo laiku ir skynet!

    Reklāma