Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple jūtami izmaina iCloud uzglabāšanas apjomus un izmaksas

    Jaunākie raksti

    Apple ir paklusām, bet visai jūtami izmainījis iCloud datu krātuves izmaksas un pieejamās ietilpības. Tāpat neiztikt bez ģimenei paredzēto iespēju uzlabošanas, kas ir visai populārs veids, kā pārdot arvien jaunus digitālos pakalpojumus.

    Pirmā lielā izmaiņa ir 1 TB iCloud datu plāna pazušana, tā vietā ir atnācis 2 TB iCloud uzglabāšanas iespējas par EUR 9.99. Iepriekš tikpat maksāja 1 TB iCloud vieta. Turpmāk būs pieejami arī divi izmēros mazāki iCloud datu plāni – 50 GB par 99 centiem un 200 GB par EUR 2.99. Diemžēl bezmaksas iCloud vēl arvien ir 5 GB.

    Reklāma

    iCloud piedāvā droši uzglabāt fotogrāfijas, video, dokumentus, mūziku, lietotņu datnes un visu pārējo. Visi dati tiek sinhronizēti un ir pieejami visās tavās viedierīcēs. iCloud ietver arī citus servisus, ne tikai datu uzglabāšanu: iCloud Photo Library, iCloud Drive un Family Sharing, kas ļauj vienlaikus sešiem ģimenes locekļiem dalīties ar saviem pirkumiem no iTunes, iBooks un App Store, kā arī ģimenes bildēm, kalendāriem, atrašanās vietām un citu informāciju. Apple Music ģimenes abonements nodrošina ģimenei neierobežotu piekļuvi Apple Music.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    16 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Žans
    07.06.2017 09:21

    5GB ir pietiekami, lai sinhronizētu kontaktus/kalendāru/piezīmēs/atgadinājumus un kādus dokumentus glabāt. Jā gribas izmantot iCloud Photos vai arī apvienot Mac disku ar iCloud jebkurā gadījumā vajadzēs vismaz 50GB vai vairāk. Jā pat būtu 15GB brīvi, tad tas nebūtu uz ilgu laiku. Pats sāku ar 50GB priekš iCloud Photos, bet kad parādījas iespēja apvieot Mac disku ar iCloud, tad pārgāju uz 200GB plānu. Tagad ar iespēju dalīties ar ģimeni droši vien pēc kāda laika migrēšu uz 2TB.

    Kurlander
    07.06.2017 09:51
    Reply to  Žans

    Manuprāt, šie nožēlojamie brīvie 5GB tikai kārtējo reizi parāda cik alkatīga ir šī 750 miljardu dolāru kompānija!

    Bet kā saka… kamēr būs aitas, tikmēr būs cirpēji…

    .. un tikai nesāciet atkal tekstiņus: “… Kas tu esi feniņpi$%js? ….kas tev žēl samaksāt 1 eur mēnesī un lietot 50GB? ” utt… Šeit ir runa par mega kompānijas attieksmi pret saviem lojālajiem klientiem (lasi: aitām)… lai gan… izskatās, ka lojalitāte jau sāk ļodzīties (pēc nesamērīgi dārgajiem Macbook pro un “dongle” ēras sākuma) un fanātisms arī zūd (Kuks nav Džobs)… ka tik beigās apple nepārvēršas par milzi uz māla kājām…

    Latviešiem ir tāds teiciens: kas augstu kāpj, tas zemu krīt…

    PS
    Tagad apple fani var sākt krāt €5000 jaunajam iMac Pro (kuram par brīnumu nav aizmirsuši ielikt pietiekamu skaitu pieslēgvietu (laikam nedaudz sakautrējās 5 tūkstoš-vērtam gadgetam ietaupīt uz pieslēgvietām) :)

    Kristaps Skutelis
    07.06.2017 09:53
    Reply to  Kurlander

    Bravo! Tad daudz naida vienā mazā komentārā. Tu varētu citu platformu fanbojiem pasniegt kursus kā rakstīt indīgus komentārus :)

    Kurlander
    07.06.2017 10:04

    Jā, laikam bišk bija sakrājies… vajadzēja izlikt pie rīta kafijas :)

    Jauku dienu visiem mums (lasi: aitām)!

    Kristaps Skutelis
    07.06.2017 10:07
    Reply to  Kurlander

    Elpojam dziļi, elpojam mierīgi. Un aitas, lai ganās pļavā – nevajag piesaukt katrā komentārā.

    Es īsti nesaprotu kā par šo var tā satraukties un cepties. Vai tad kāds spiež pirkt iPhone un kur nu vēl jauno dārgo iMac Pro? Nē, takš! Ir jāvairo pozitīvas domas nevis negācijas. Omm! :)

    Lapsinieks
    07.06.2017 10:15

    vēl jo vairāk – vai tad kāds spiež izmantot mākoņus. turi visu savā datorā un esi laimīgs, ne?

    Kristaps Skutelis
    07.06.2017 10:16
    Reply to  Lapsinieks

    Nē, nu bez mākoņiem mūsdienās nekur. Bet visur tak jāmaksā. Pirms nedēļas man beidzas vieta Google draivā, bija jāsaņemas un jāsāk viņiem maksāt.

    davfreim
    07.06.2017 13:32

    Nu nezinu gan, manuprāt lietotājs – parastais, mākoni izmanto maz, ja nu vienīgi automātiski tur tiek saglabāti kontakti utt., bet reāli failus, bildes un vēl visādas lietas, lielākā daļa tomēr glabā uz vecajiem labajiem HDD.

    Kristaps Skutelis
    07.06.2017 18:26
    Reply to  davfreim

    To nenosaka lietotājs. Ja Apple/Google/Microsoft nosaka, ka viņu platformās bildes vai cits saturs tiks pūsts mākoņos, tad cilvēki tam pielāgojas un sāk iespēju izmantot. Ar laiku arī maksāt par to.

    Kurlander
    07.06.2017 10:17

    Kristap, redzu, ka tev šodien ir ļoti labs garastāvoklis… kas priecē!

    Ommm! :)

    Žans
    07.06.2017 13:10
    Reply to  Kurlander

    Kāpēc kādam priekš tevis bez maksas jāuzstur mākonis, lai tu varētu bezmaksas tur glabāt savus failus un ērti viņiem piekļūt?

    Jā gribi, lai tavi desmiti/simti gigabaiti foto/video skaisti sinhronizētos un būtu ērti pieejami un pārskatāmi uz visiem taviem Apple gadžetiem, tad ir par to jāpiemaksā. Tas pats ar iCloud integrāciju Mac diskā(kur automātiski mazāk izmantotie faili, tiek pārnesti uz iCloud) – te arī iet runa par vairākiem desmitiem/simtiem gigabaitu, kuriem arī tu vari piekļūt klāt no saviem Apple gadžetiem.

    anonymous
    07.06.2017 16:17
    Reply to  Kurlander

    Sasmējos par šo komentāru… tāds Apple specs un pareģotājs, ka pat nevar paskatīties, ka jau parastais iMac maksā 5000… Pareizi Kristaps jau atbildēja- tik daudz naida vienā komentārā, skumji.

    devnull
    14.06.2017 11:00
    Reply to  Kurlander

    Katrs bizness ir pats tiesīgs izvēlēties cenu politiku! Ja kāds vēlas nodarboties ar mecinātismu tā ir viņa brīva izvēle un apjaušot cik apple ir klientu dot visiem 50gb būtu izšķērdība vēl lateksa disks kurš staipās nav izdomāts!! jauku dienu!

    Uldis M.
    07.06.2017 10:37

    paga, izmainīja jau tikai 2TB izmaksas… mazāki plāni maksā tāpat kā līdz šim. Varēja jau pārējos arī palielināt, piemēram: 100GB pa 0.99 un 500GB pa 2.99

    Kaspars Vjaksa
    07.06.2017 10:38

    5GB ir maz, bet priekš bildēm izmantoju google photos kur kā mēs zinām nav ierobežojumu storage ziņā priekš bildēm, tā kā šis ir ļoti labs risinājums! Un piekrītu Kristapam, bez mākoņiem šodien nekur. Vairākiem paziņām esmu atklājis “mākoņu pasauli” un šamajiem žokļi nokarās un izskan saukļi kā agrāk varēja dzīvot bez :D

    Skābene
    07.06.2017 12:50

    Mani Samsungs pieradināja pie bezmaksas 50GB iekš Dropbox.
    Ar laiku kļuva par maz un paņēmu abonimentu uz 1TB.
    Bet ja salīdzina Dropbox un iCloud, tad Ābols par 2TB prasa to pašu, ko dropbox par 1TB.

    Reklāma