Web Analytics
More
    Reklāma

    Latvijā prezentēts Alfa Romeo Stelvio krosovers – pirmais zīmola apvidus auto

    Jaunākie raksti

    Latvijā ir debitējis pirmais apvidus automobilis “Alfa Romeo” markas vēsturē – “Stelvio”, kas iezīmē jaunu leģendārā itāliešu ražotāja ēru. Stelvio ar savu dīzeļdegvielas dzinēju ir pirmais itāļu ražotāja pakaļējās piedziņas modelis ar astoņu pakāpju automātisko pārnesumu kārbu. Šāds apvienojums garantē augstāko kvalitāti, mērķtiecību un braukšanas komfortu.

    «Jaunie piedāvājumi paplašina Alfa Romeo modeļu izvēli – Stelvio ir pirmais itāliešu ražotāja krosovers. Tas varētu īpaši iepatikties tiem braucējiem, kuri ciena mērķtiecību un apmierinātību braukšanas laikā, bet nepiemirst par stilu. Pagājušais gads ir uzskatāms par jaunu attīstības posmu vairāk kā simt gadu garā itāliešu uzņāmuma vēsturē. Krosovera prezentēšana skaidri norāda uz Alfa Romeo stratēģijas maiņu – un katrā automobiļu segmentā Alfa Romeo turpinās piedāvāt arī pašu sportiskāko modeli”, saka SIA “Autobrava” direktors Andris Sivickis.

    Reklāma

    Jaunie Stelvio modeļi ir aprīkoti ar četrcilindru jaunākās paaudzes dīzeļdegvielas un benzīna dzinējiem ar alumīnija sakausējuma cilindru bloku. 2,2 litru dīzeļdegvielas dzinējs ar 180 un 210 l/s jaudu ļauj jaunajam Stelvio sasniegt maksimālo ātrumu 230 km/h, bet ātrumu 100 km/h tas sasniedz 5,7 sekundēs. Šajā dzinējā ir izmantota augstspiediena turbīnas “divi vienā” (2-in-1) inovatīvā tehnoloģija un vārsti ar elektrohidraulikas pievadu MultiAir.

    Benzīna dzinēju Stelvio modeļos ir izmantota progresīva pilnpiedziņas sistēma ar “Q4” tehnoloģiju, kas pastāvīgi regulē dzinēja griezes momenta sadalīšanu, ko nodod uz visiem riteņiem. Parastajos apstākļos viss dzinēja griezes moments tiek novadīts uz aizmugurējiem riteņiem un Stelvio vada kā aizmugurējās piedziņas automobili. Bet, tiklīdz sistēma fiksē riteņu slīdēšanu, līdz 50 procentiem no dzinēja griezes momenta tiek novirzīts uz priekšējo asi.

    Visas Alfa Romeo Stelvio versijas tiek komplektētas ar astoņu pakāpju automātisko pārnesumu kārbu ZF. Turklāt, izvēloties Dynamic braukšanas režīmu, ātruma pārslēgšana aizņem tikai 15 sekundes simtdaļas. Vadītājs ātrumus var pārslēgt arī pats, izmantojot lāpstiņas uz stūres.

    Alfa Romeo Stelvio ideālā svara sadalījuma proporcija starp asīm 50:50 garantē maksimālu braukšanas baudu. Pašas smagākās automobiļa detaļas ir izvietotas tā, lai tās atrastos pēc iespējas tuvāk automašīnas vidusdaļai. Ir izmantoti daudzi vieglie materiāli – kardāna vārpsta no grafīta šķiedras, cilindru bloks no alumīnija sakausējuma. Piekare un bremžu elementi, durvis, riteņi, dzinēja un bagāžnieka vāks – arī no alumīnija.

    Izsmalcināta dizaina un stila cienītāji tagad varēs izvēlēties Stelvio ar šokolādes krāsas interjeru, kas piedod izsmalcinātības sajūtu, kā arī, interjeru sportiskā stilā. Sportiskā stila interjera izsmalcināto izskatu automobilim piedod alumīnija apdare, melns apšuvums, ādas stūres rata apvalks un apsildāmi sporta sēdekļi.

    Jauno Alfa Romeo Stelvio degvielas vidējais patēriņš ir 4,8l/100 km, izmeši СО2 tikai 127g uz vienu nobraukto kilometru. Sasniegt šādus rezultātus, neupurējot automobiļa jaudu, ļauj īpaši mazais Stelvio svars. Krosovers ar jauno dīzeļdegvielas dzinēju sver tikai 1,6t, un tas nozīmē, ka Stelvio ir viens no vieglākajiem šīs klases automobiļiem.

    Jauno jaudīgo un ekonomisko Alfa Romeo Stelvio cena Latvijā ir, sākot no 36.990 eiro.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Auto neeksperts
    29.05.2017 13:36

    Simpātisks auto

    Skābene
    29.05.2017 14:55

    Alfas jau parasti ir simpātiksas un labi vadās, tik vien tāds sīkums, ka neuzticamas un nejēdzīgi dārgas uzturēšanā! :)

    x
    29.05.2017 17:07
    Reply to  Skābene

    vai tad itāļi kādā jomā ir slaveni ar mūžīgo lietu ražošanu? nē, viņu zirdziņš ir kas cits.

    ibiorio
    29.05.2017 15:09

    Man ir bijusas tris alfas: 155, 156 & 164, viss iepriecinaja, iznemot to ka reizi menesi jadodas uz servisu.

    x
    05.06.2017 08:50
    Reply to  ibiorio

    vismaz cienāja ar labu kafiju?

    Reklāma