Web Analytics
More
    Reklāma

    Bluetooth 5.0 – kad mārketings nekaunīgi apsteidz realitāti

    Jaunākie raksti

    Bluetooth Special Interest Group (Bluetooth SIG) izziņoja Bluetooth 5.0 pirms aptuveni gada. Bluetooth 5.0 tehnoloģija ir divas reizes ātrāka par Bluetooth 4.2, kā arī Bluetooth 5.0 piedāvā līdz pat četrām reizēm lielākus pārraides attālumus. Turklāt Samsung ir dikti izlielījis savu Galaxy S8 viedtālruni, kas pirmais pasaulē saņēmis Bluetooth 5.0.

    Androidauthority veicis pētījumu par Bluetooth 5.0, apstiprinot, ka Bluetooth 5.0 pārraides ātrumi tiešām ir gandrīz divas reizes lielāki par Bluetooth 4, tomēr tas ir spēkā tikai ierīcēm, kas atrodas tuvu viena otrai. Ierīcēm attālinoties, jūtami krīt arī Bluetooth 5.0 datu pārraides ātrumi, tiem pielīdzinoties Bluetooth 4. Bluetooth 5.0 izmanto tā saukto CODED savienojumu, kas nodrošina datu pārraidi, kad ierīces atrodas tālu viena no otras, bet CODED maksimālais datu pārraides ātrums ir vien 109 Kbps. Tātad Bluetooth 5.0 ir vai nu ātrs vai arī piedāvā lielākus pārraides attālumus, bet ne abus vienlaikus.

    Reklāma

    Tāpat visai interesants izvērties pētījums par Samsung Galaxy S8 un Bluetooth 5.0. Samsung izstrādātājiem paredzētajā lapā neesot nekādas informācijas par piekļuvi Bluetooth 5. Izrādās, ka arī oficiālā Android Bluetooth dokumentācija neko nezina par Bluetooth 5. Bluetooth SIG mājaslapā atrodama Bluetooth 5.0 sertifikācija Galaxy S8 viedtālrunim.

    Kas tad īsti ir Bluetooth 5.0? Kādas ir minimālās prasības? Izrādās, ka 2 Mbps datu pārraides ātrums un uzlabotais pārraides attālums CODED nav obligātas Bluetooth 5.0 prasības. Obligāta ir Bluetooth 5.0 prasība sasniegt Bluetooth 4 pārraides ātrumu 1 Mbps. Atklāts, ka Galaxy S8 nodrošina 2 Mbps datu pārraides ātrumus, bet vismaz šobrīd ne CODED uzlabotos attālumus.

    Google no savas puses piedāvās Bluetooth 5.0 oficiālu atbalstu tikai Android O operētājsistēmai, kas nozīmē, ka Samsung ir kaut kā jāizlīdzas, lai Galaxy S8 jau šobrīd parādītu Bluetooth 5.0 spējas. Pilnas Bluetooth 5.0 iespējas Galaxy S8 īpašniekiem varētu tapt pieejamas tikai pēc Android O atjauninājuma saņemšanas.

    Samsung pagaidām nav sniedzis nekādu oficiālu atbildi par Bluetooth 5 iespējām Galaxy S8. Šī nebūs pirmā reize, kad viedtālruņu ražotāji nespēj izpildīt pašu sastādītās tehniskās specifikācijas. Nesen tieši tas pats notika ar Huawei un pēcāk arī ar Samsung ātrajām atmiņām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    9 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Daris
    29.05.2017 14:07

    Piekāšu visu šo Zilzobja attīstību, man tā nozīmē vien to, ka jaunie telefoni nav savienojami ar mana auto bezroku sistēmu.

    KKTK
    30.05.2017 09:25
    Reply to  Daris

    Tiešām? Ko dīlers saka?

    Lapsinieks
    30.05.2017 09:43
    Reply to  KKTK

    Dīleris saka, ka prece palikusi dārgāka (tas kolerējas ar flagmaņu cenām – vairāk jānopelna)

    Daris
    30.05.2017 10:13
    Reply to  KKTK

    Dīlers sen bankrotējis…)
    Baigi labā lieta bija – zilzobis savieno auto ar telefonu un vari vnk sarunāties. Nekādas austiņas, nekādi vadi.
    Derēja vēl uz Nokia n8 un vecajiem androīdiem.
    Nevienu jauno nav izdevies savienot.(

    Lapsinieks
    30.05.2017 10:20
    Reply to  Daris

    kas tev ir jaunais? nevienu S8 nevar savienot? cikus mēģināji? neviens jaunais standarts nav nogriezis vecākas versijas (ar retiem izņēmumiem). jādomā, ka vaina ir blīvē starp pedāļiem un stūri.

    Nauris
    29.05.2017 14:51

    Attālums vispār nemainās, nezinu varbūt arī uztverēja ierīcei jāatbilst kādiem nosacījūmiem bet tiklīdz kā es no mašīnas atkāpjos 2m skaņa sāk dīvaini mainīt ātrumu. Tieši tāpat kā vecajam telefonam ar bluetooth 4.0

    Jānis Lāčaunieks
    29.05.2017 20:09
    Reply to  Nauris

    Tieši tā. Jebkuram uztvērējam ir noteikta jutība. Gan jau, ka bt 5.0 resīveriem šis slieksnis būs zemāks. Šaubos, ka tiks celta raidītāju jauda – tas ir sarežģītāk.
    Point being – ar bt 5.0 raidītāju un bt 4.x resīveru nekādai manāmai atšķirībai nevajadzētu būt, ne kvalitātē, ne attālumā. Ja otrādi, tad vajadzētu just, ka attālumi paliek lielāki, nemainoties kvalitātei.

    Jokman
    30.05.2017 06:58

    Galaxy S8 šogad izskatās tāds nepabeigts testa modelis šis un nekam nederīgs Bixby tad vēl atmiņas čipi izrādās nav īsti tādi. Kaut kā tas atsit vēlmi būt eksperimentu trusītim un gaidīt, kad pēc pusgada vai gada sāks strādāt šīs tehnoloģijas.

    Krotow
    30.05.2017 15:52

    Vai tad ir tā bijis, kad marketoīdi nebūtu bezkaunīgi muldējuši par tirgojamā objekta pārākumu un visvarēšanu?

    Reklāma