Web Analytics
More
    Reklāma

    “Strādā jebkur!” pop-up pilsēta šodien gaida rekordlielu dalībnieku skaitu

    Jaunākie raksti

    Pieaugot elastīga darba principu popularitātei, ikgadējā akcijā “Strādā jebkur!” jau pieteikušies vairāk kā 450 dalībnieku no 143 organizācijām. “Strādā jebkur!” dienas mērķis ir popularizēt elastīgu darba stilu, skaidrot tā priekšrocības un elastīga darba organizēšanas principus. Akcijas ietvaros top pop-up pilsēta, kurā pārstāvētas visdažādākās nozares — IKT, valsts pārvalde, izglītība, māksla,.

    Tā norisināsies piektdien, 26. maijā, no plkst. 13:00, Sporta 2 — pagalmā pie kim? Laikmetīgās mākslas centra.

    Reklāma

    Gatavojoties akcijai, Gemius un Microsoft Latvia veiktajā Latvijas iedzīvotāju interneta aptaujā šī gada maijā konstatēts, ka šobrīd jau 32 % aptaujāto strādā elastīgi, vēl 42 % to vēlētos darīt, ja būtu tāda iespēja. Par nozīmīgāko faktoru efektīvai elastīga darba organizācijai aptaujātie uzskata uz rezultātiem orientētu organizācijas vadības stilu (44 %), tam seko organizācijas vadības pozitīva attieksme (39 %), atbildīgi un motivēti darbinieki (38 %) un atbilstošs tehnoloģiskais nodrošinājums (35 %).

    70 % un vairāk aptaujāto uzskata, ka elastīga darba politika veicina darbinieku produktivitāti un efektivitāti (70 %), darbinieku motivāciju un lojalitāti organizācijai (71 %) un līdzsvaru starp darbu un privāto dzīvi (74 %).

    Uzzināt vairāk un pieteikties dalībai pasākumā joprojām var www.stradajebkur.lv. Aicināts ir ikviens, kuru interesē elastīgs darba stils, tā priekšrocības un iespējas. Dalībniekiem būs pieejams kvalitatīvs Lattelecom Wi-Fi internets un dažādas partneru aktivitātes.

    Pasākuma programma šogad iecerēta īpaši bagātīga — ko darīt būs ikvienam interesantam:

    Vēlies atrast savu elastīgo darba devēju?

    No čībām un halātiem līdz kopdarba videi. Iepazīsti, kā elastīgi strādā Draugiem Group, Lattelecom, Microsoft Latvia, Swedbank, TechHub Riga un desmitiem citu organizāciju.

    Atbalsti elastīgu darbu? Vēlies par to uzzināt vairāk?

    • Nāc kopīgi strādāt un tīkloties radošā vidē, svaigā gaisā.
    • Paud savu atbalstu elastīgam darbam — klātienē un sociālajos tīklos.
    • Uzzini, kā elastīgi strādā visdažādāko profesiju pārstāvji.
    • Pasmaidi un paraugies uz elastīgu strādāšanu aktiera Vara Piņķa acīm.
    • Elastīgs darbs nav piemērots visiem? Uzzini vairāk — mīti, stereotipi un reāla darba devēju un ņēmēju pieredze pop-up paneļdiskusijā.

    Vajadzīgi praktiski rīki elastīgam darbam?

    • Iepazīsti jaunākās ierīces un produktivitātes risinājumus elastīgam darbam — no datoriem līdz mobilo norēķinu rīkiem.
    • Pie datorologa pārliecinies, vai tavs dators vai telefons ir pasargāts no vīrusiem.
    • Noskaidro, kādi e-pakalpojumi pieejami iedzīvotājiem un uzņēmējiem.
    • Uzzini visu par drošu e-parakstu un apgūsti, kā to lietot.

    Meklē enerģiju, iedvesmu un radošumu?

    • Bez maksas apmeklē kim? Laikmetīgās mākslas centra izstādes.
    • Ar Yoga Urban saudzīgi izkusties darba laikā — veselībai un enerģijai.
    • Paviesojies Malvīnes Mennikas pop-up modes studijā.
    • Tattoo Frequency izveido sava tetovējuma dizainu vai pārveido esošo.
    • Strādā jebkur un pasūti Foodout maltīti jebkur.
    • Uzspēlē digitālo finanšu spēli kopā ar Swedbank.
    • Piedalies Squalio “cosmo-intrigā”.
    • Nokļūsti, kur nepieciešams, ar Sixt Velo pop-up nomas velosipēdu.
    • Uzspēlē milzu šahu pie Draugiem Group vai Twister pie Mojo-jojo.

    Gribi mācīties elastīgi?

    Uzzini, kā elastīgu mācību darbu organizē Rīgas Angļu ģimnāzijā un ko par to domā skolēni un skolotāji.

    Padomi pirms pasākuma:

    • Esi gatavs iesaistīties Valsts kancelejas organizētajā sarunā par valsts pārvaldes ētikas principiem un vērtībām.
    • Ja esi izsalcis, #ēdelastīgi ar Foodout.lv
    • Svaigu produktu virtuālais tirgus Svaigi.lv savieno īstenus Latvijas saimniekus, to produktus un pircējus, kuriem produkti radīti. Visiem #StradaJebkur pasākuma dalībniekiem Svaigi.lv saimnieces dāvina 5 eiro pirmajam pirkumam no virtuālajiem plauktiem. Lai izmantotu piedāvājumu, veic pasūtījumu līdz piektdienai, 2. jūnijam, un izmanto kodu STRADAJEBKUR.
    • Piedalies interesantā eksperimentā un izmēri savu produktivitāti ar DeskTime.

    “Strādā jebkur” dienas pop-up pilsētas partneri: Microsoft Latvia, VARAM, Lattelecom, Squalio, Draugiem Group, kim? Laikmetīgās mākslas centrs un NP Properties.

    “Strādā jebkur” dienas pop-up pilsētas draugi un informatīvie atbalstītāji: Elva Baltic, Gemius, Swedbank, Foodout.lv, Hub Riga, kursors.lv, MRS grupa, Go Beyond, Latvijas Pilsoniskā alianse, Tattoo Frequency, Borisa un Ināras Teterevu fonds, CERT.LV, LVRTC, Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija, AmCham Latvia, Latvijas Asociācija sabiedrisko attiecību profesionāļiem, Valsts kanceleja, draugiem.lv, Zinoo, Māmiņu klubs, Geka, Rix Technologies, Rīgas un Apriņķa Avīze, chaula.tv, Iespējamā misija, Alberta koledža, Aleksejs Petrovs, malvine.lv, pulsometrs.lv, LTRK, svaigi.lv, Mailigen, Sixt velo noma, Urban joga, Latvijas Personāla vadīšanas asociācija, Mans bankets, zparks.lv, Ziedoņa muzejs, Labs of Latvia, Mojo-jojo, Rīgas Stradiņa universitāte, DeskTime, madcity.lv, Seesam, Latvijas Finieris, Riga Tech Girls, be-with, Wunder Latvia.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    26.05.2017 15:31

    šķiet, cikvēki ir aizrāvušies ar “pop-up” ķēmvārdu un nu jau kādu laiciņu nespēj atgūties.

    digitalk
    26.05.2017 19:26
    Reply to  x

    ja ir push-up krūšturi, tad kāpēc lai nebūtu pop-up pilsēta? ;)

    Nelabojams
    29.05.2017 08:10

    Doma ir ļoti laba un sevi jau apliecinājusi un pasākums ir ļoti labs. Labprāt ierastos, ja varētu. BET. Izskatās, ka pasākuma organizatori nav dzirdējuši attālinātā darba jēdzienu un nezina ļoti dažādās tā formas. Kas pēc būtības ir daudz nozīmīgākas un dziļākas, nekā iespēja paņemt savu laptopu vai planšeti, iziet no biroja un pavāļāties zaļā zālītē. Tad vismaz kaut kas no tā būtu pieminēts, taču neredzu. Notiek fokusēšanās vienīgi uz tīro pilsētvidi un tās atribūtiem. Tātad darbinieks būtībā strādā aptuveni turpat, kur ir viņa birojs, tikai viņš nesēž tai birojā. Stratēgiski daudz nozīmīgāka ir cilvēka izvilkšana no lielpilsētas, kur dzīvesvide, maigi izsakoties, nav sevišķi kvalitatīva. T.i., attālinātais darbs ir vispirms instruments ārpilsētas vides uzturēšanai, piepildot to ar jauniem, enerģiskiem un visumā arī maksātspējīgiem cilvēkiem. Kapitāls piemērs ir Zviedrija, kur, lielā mērā pateicoties tieši šai cilvēku “atpakaļkustībai uz laukiem” vairāk nekā desmit gadus izdevās lauku un lielpilsētu reģionu attīstību noturēt līdzīgā līmenī, atšķirībām nepieaugot. Es pats strādāju šādā veidā jau turpat 20 gadu un pēdējos 4 no tiem labiekārtotā birojā savā lauku īpašumā 160 km no Rīgas, uz kuru man ir pie kolēģiem jāaizbrauc varbūt reizi nedēļā – divās. Zaļā zālītē vāļāties gan nevaru, jo darba raksturs prasa jaudīgu darbstaciju ar visu,… Read more »

    Reklāma