Web Analytics
More
    Reklāma

    Intel sper plašus soļus, atvieglos Thunderbolt 3 nonākšanu datoros

    Jaunākie raksti

    Vai tavā datorā ir Thunderbolt 3? Nav? Tas nav nekāds pārsteigums, jo Thunderbolt 3 darbināšanu nodrošina salīdzinoši dārga mikroshēma, turklāt tā pilnībā ir Intel pārraudzībā, neviens cits ražotājs nav no Intel saņēmis Thunderbolt 3 specifikāciju.

    Intel tikko apsolījis divus lielus jaunumus – Thunderbolt 3 atbalstošā tehnoloģija tiks iebūvēta jaunajos Intel procesoros, un arī citiem ražotājiem tiks atvērta Thunderbolt 3 standarta specifikācija. Turklāt Thunderbolt 3 licences citi ražotāji varēs izmantot bez maksas. Gaidām AMD datorus ar Thunderbolt 3!

    Reklāma

    Thunderbolt 3 izmanto to pašu nu jau ierasto USB Type-C spraudni, bet Thunderbolt 3 visai būtiski atšķiras no USB 3.1, ko parasti esam raduši atrast USB Type-C spraudnī. Kamēr USB 3.1 datu caurlaidspēja ir 10 Gbit/s, kas ir divreiz vairāk, nekā USB 3.0 standartam, tikmēr Thunderbolt – 40 Gbit/s. Bez tam, Thunderbolt 3 spēj darbināt divus 4K monitorus no viena kabeļa, kā arī nodrošināt 10 Gbit Ethernet savienojumu. Thunderbolt 3 jaudas caurlaidspēja sasniedz 100 W, kas var bez problēmām aizvietot klēpjdatoru lādētājus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    26.05.2017 03:46

    100W jaudu laptopa lādēšanai un monitora barošanai nodrošina arī USB-C. Gan jau arī tunderbullim cels spriegumu, citādi vvz kā viņiem izdosies dabūt cauri mazajam USB-C spraudnim šo jaudu, nenodedzinot pašu spraudni. Viens kabelis abiem standartiem – tas ir jauki.

    Reklāma