Web Analytics
More
    Reklāma

    Eiropa apstiprina plānu likt Facebook un YouTube pastiprināti kontrolēt naida kurināšanu

    Jaunākie raksti

    Eiropas Savienības dalībvalstis ir atļāvušas virzīt tālāk izskatīšanai likumprojektu, kas varētu ieviest jaunas prasības sociālo tīmekļu uzturētājiem. Facebook, YouTube, Twitter un citiem būs jābloķē visa veida saturs, kas saistāms ar naida kurināšanu, terorismu u.tml. Likumprojektu vēl jāapstiprina Eiropas Parlamentā, tad tas kļūs par likumu.

    Šis varētu kļūt par pirmo likumu Eiropā, kas tieši iejaucas sociālo tīmekļu darbībā. Pagaidām tiek uzskatīts, ka ierobežojumi uz video saturu neattieksies uz tiešraidēm, jo tās nav iespējams ar saprātīgiem līdzekļiem pārbaudīt un ierobežot.

    Reklāma

    Vienlaikus jaunais likumprojekts paredz, ka video straumēšanas servisiem (Netflix, Amazon Prime Video u.c.) būs jānodrošina vismaz 30% piedāvātā satura ar filmām un seriāliem, kas tapuši Eiropā.

    Facebook, Twitter, YouTube un Microsoft jau iepriekš ir pauduši nostāju, ka tiek darīts viss, lai no sociālajiem tīmekļiem izskaustu naida kurināšanu un terorisma popularizēšanu. Šāda veida saturs ir jānoņem 24 stundu laikā, bet Eiropas Komisija norādījusi, ka vismaz pagaidām sociālie tīmekļi ar šo uzdevumu netiek laicīgi galā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    14 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Nelabojams
    25.05.2017 09:53

    Interesanti, cik valodās viņi pārbaudīs to “naida kurināšanu”?

    Artūrs
    25.05.2017 10:42

    Vau iedomāties, kā tas notiks. Kad kāds islāmists uztaisīs nākamo teroraktu un kāds kaut ko patiesu pateiks par musulmaņiem, viņu uzreiz bloķēs par “naida kurināšanu”. Te tev nu bija- vārda brīvība.

    Anna
    25.05.2017 11:51
    Reply to  Artūrs

    “Naida kurināšana ir jebkāda veida aicinājums vērst pret personu vai personu grupu, pamatojoties uz konkrētām tai piemītošām īpašībām, tādām kā rase, etniskā izcelsme, dzimums, vecums, seksuālā orientācija, ticība vai veselības stāvoklis, naidu vai vardarbību, kā arī šāda naida un vardarbības izplatīšana vai attaisnošana.” Tā ka tur skatīsies diezgan uzmanīgi, nepārspīlējam!

    Skābene
    25.05.2017 11:57
    Reply to  Anna

    Tagad būs aizliegts izteikt viedokli pret Rīgas praidu!

    Anna
    25.05.2017 12:01
    Reply to  Skābene

    Nē, tā tas nav. Izteikt viedokli drīkst, taču nav normāli izteikt agresīvus aicinājumus cilvēkus sodīt vai kā citādi, kas tā diemžēl bieži notiek…

    digitalk
    25.05.2017 12:31
    Reply to  Anna

    К нам сегодня приходил
    Некро-зоо-педофил.
    Мёртвых маленьких зверюшек
    Он с собою приносил.

    LGBT-NZP kopiena noteikti to izmantos savā labā.

    Skābene
    26.05.2017 09:15
    Reply to  Anna

    Pie mums parasti izvēlas aizliegt, jo nespēj izkontrolēt! Jau tagad daži ziņu portāli liedz komentāru iespēju pie noteikta satura rakstiem!

    x
    26.05.2017 09:24
    Reply to  Skābene

    protams, ka liberālie pamuļķi (un es tikai konstatēju faktu, nevis cenšos kādu apvainot) ar saviem mazprātiņiem neaptver, ka ineta komenti ir lieliskākais izgudrojums kopš lēta alkohola – cilvēki klabina, un neviens neiet dedzināt pilis.

    aizliegsim dakšas un lāpas – zināt, kas notiks?

    Daris
    27.05.2017 23:28
    Reply to  Anna

    Problēma tajā, ka autentiskā islama, ne tā kultūradaptētās versijas, kulta būtība IR naids pret neticīgajiem un citticīgajiem un islama izplatīšana ar ieročiem rokās.
    Lai atceramies, ka Muhameds pats bija kaujinieku grupas vadonis.
    Te uzreiz parādās paradokss – terorists, uzspridzinot, aiziet uz elli, bet viņa motivācijas avotu nosodīt it kā nevar, jo var piešūt “naida runu.” Rietumnieki atkal rok sev kapiņu…

    davfreim
    25.05.2017 23:54

    #SJW un liberāļu bullshits

    Krotow
    26.05.2017 03:50

    Tiešām interesanti, kurš to kontrolēs visās iespējamajās valodās. Liks automātiskos filtrus postiem? Tad būs kā Delfos, kur komentāros īsti neko vairs nevar uzrakstīt. Vai pieņems darbā daudz “aizdomīgo” valodu pratējus?

    Jānis A
    26.05.2017 08:33
    Reply to  Krotow

    Nav tik traki, Delfos var tak pat lamuvārdus rakstīt mierīgi. Vienīgi pēcāk komentārs var tikt dzēsts, savukārt Vienotības portālā vispār neko gadrīz nevar rakstīt, tur pēc pogas nospiešanas komentārs vienkārši nepievienosies, jo “neatbilst lietošanas noteikumiem”.

    x
    26.05.2017 09:21

    es vispār nesaprotu, kāpēc cilvēki neuztaisa sev resursu ārpus ES jurisdikcijas, kurā var klabināt pravdu-matku aka visu, kas prātā, bet feisbukos un sūdportālu komentos likt tikai saiti uz savu garadarbu, ar pāris vārdu tīzeri lai motivētu uzklikšķināt.

    Kristaps Skutelis
    26.05.2017 09:31
    Reply to  x

    Čubriki no Pietiek.com tā dara :)

    Reklāma