Web Analytics
More
    Reklāma

    Qualcomm izveido tehnoloģiju automašīnu bezvadu uzlādei

    Jaunākie raksti

    Kamēr Tesla cīnās ar elektrisko automašīnu uzlādes staciju skaitu un pieejamību, Qualcomm ir izstrādājis tehnoloģiju, kas ļauj uzlādēt automašīnas bez vada pieslēgšanas, turklāt Qualcomm apgalvo, ka uzlādi var veikt arī braucošai automašīnai.

    Qualcomm tehnoloģija spēj uzlādēt elektrisko automašīnu, kas pārvietojas ar 100 km/h, ar 20 kilovatu jaudu. Uzlādes tehnoloģijas tiek izvietotas zem ceļa seguma, turklāt tehnoloģija ir pietiekami “gudra” – tā spēj uzlādēt divas blakus braucošas automašīnas. Vislielākais tehnoloģijas ieguvums būs elektroauto uzlāde vietās, kur visbiežāk veidojas sastrēgumi.

    Qualcomm elektroauto bezvadu uzlādes tehnoloģijai vēl ir jāpievieno papildus iespējas, kas spēj noteikt mašīnas un akumulatora modeli, ieteicamo uzlādes jaudu, identificēt mašīnu, lai varētu tās īpašniekam piestādīt rēķinu u.tml.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Uldis M.
    24.05.2017 15:56

    Par tām ielām nezinu, bet savā garāžā vai pagalmā šāds risinājums būtu ļoti ērti – atbrauc mājās un mašīna lādējas. Dodies prom – sēdies un brauc – nav jāatštepselē un jāsaritina kabelis.

    x
    31.05.2017 02:25

    auto brauc un lādējas, iekšā cilvēks grilējas

    Reklāma