Web Analytics
More
    Reklāma

    Pagājušās nedēļas izspiedējvīruss visplašāk skāris Windows 7 sistēmas

    Jaunākie raksti

    Pagājušās nedēļas WannaCry izspiedējvīruss radīja haosu vairāku valstu slimnīcu, dažādu iestāžu un pat valdības darbā, ietekmējot simtiem tūkstošus datoru. Visplašāk cieta Windows XP darbināti datori, bet tiek uzsvērts, ka Microsoft vairs neatbalsta un nelabo Windows XP kļūdas. Uzbrukumā izmantots tā saucamais izspiedējvīruss, kas šifrē upura datorā esošos dokumentus, kamēr netiek samaksāta pieprasītā summa no 300 līdz 600 ASV dolāru, tā pārskaitāma virtuālajā valūtā Bitcoin.

    Jaunākā informācija no Kaspersky norāda, ka tomēr Windows XP operētājsistēma šajā reizē statistiski bijusi drošāka par Windows 7. Windows 7 vēl martā saņēma atjauninājumu, kas bija paredzēts tieši šāda uzbrukuma novēršanai, bet lietotāji bijuši kūtri tā uzstādīšanai.

    Reklāma

    Protams, ka uzbrukumus Windows 7 ir pats loģiskākais, jo Windows 7 darbina 48.5% no visiem pasaules datoriem. Tiek uzsvērts, ka Windows 10 ir ļoti droša operētājsistēma, bet WannaCry uzbrukumu statistikā tā tomēr parādās, jo Windows 10 datori esot inficēti speciāli, lai veiktu pārbaudes.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    22.05.2017 18:27

    >uzsvērts, ka Microsoft vairs neatbalsta un nelabo Windows XP kļūdas

    neuzvēršu, bet pieminēšu – par godu šim sifonam MS izlaida labojumu arī XP. Paguvāt uzlikt?

    Reklāma