Web Analytics
More
    Reklāma

    Google sodīs Android izstrādātājus par enerģiju tērējošām lietotnēm

    Jaunākie raksti

    Google ir sapratusi, ka cīņa vienatnē pret viedtālruņu enerģijas rijību ir bezjēdzīga, jo lietotņu izstrādātāji bieži vien grēko, ļaujot lietotnēm nelietderīgi fonā tērēt enerģiju. Google sagaida, ka arī izstrādātāji piedalīsies kopējā cīņā par Android viedtālruņiem ar vairāku dienu darbības laiku ar vienu uzlādi.

    Google I/O 2017 norises laikā tika paziņots, ka Android O operētājsistēma vēl vairāk cīnīsies pret dažādiem procesiem, kas lieki tērē fonā enerģiju. Android O lietotājiem un izstrādātājiem Google ļaus redzēt, kas tieši norit operētājsistēmā. Android O operētājsistēma neļaus fonā esošām lietotnēm aizņemt atmiņu un pārlieku daudz lietot Wi-Fi, atrašanās vietu u.c. enerģiju tērējošus savienojumu. Protams, dažādas lietotnes vēl arvien varēs darboties fonā, bet lietotājs un izstrādātājs redzēs enerģijas tēriņus.

    Reklāma

    Ja Google pieķers, ka izstrādātājs ilgstoši neko nedara, lai sakārtotu enerģijas tēriņus, tiks pazemināta lietotnes parādīšana Google Play Store. Tas liek aizdomāties par lielāko grēkāzi Facebook – kurā nostūrī būtu jānostumj šī lietotne…?

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    22.05.2017 09:58

    Gan jau Facebook gadījumā tur lielas naudas grozās…

    Skābene
    22.05.2017 10:20
    Reply to  Krist2ps 🔗

    Es kaut kā arī uzreiz par FB iedomājos!

    Kaspars Vjaksa
    22.05.2017 11:20

    Jā, Facebook tādā ziņā ir ļoti rijīga un smaga aplikācija, gan uz android, gan uz ios. Neesmu ekperts, bet kādam ir zināšana kāpēc šī aplikācija ir tik smaga?

    22.05.2017 12:11
    Reply to  Kaspars Vjaksa

    Milzim ir pie vienas vietas tavs telefons. Gribi lieto, negribi nelieto. Bet visi jau tāpat skrien un lieto.

    bbhj
    22.05.2017 21:15

    Nafig jums to facebook app. Lietoju mobilo versiju telefonā jau vairāk kā gadu, nekādu problēmu. Baigi svarīgs tev katrs koments vai like?

    x
    22.05.2017 21:42

    viss kā vienmēr…..cilvēki kam svarīgi lietot kādas (pat energoneefektīvas) aplikācijas, tās lietos tik un tā – pavei, šņabis arī ir kaitīgs, bet cilvēki pērk un ņem iekšā.

    nu re, feisbuku arī lieto kā dulli, pat ja tas ir slikti un neefektīvi uzkodēts. labāk pilnveidot OSu kurā šādas cūcības ir iespējams deplojot, nevis cīnīties ar sekām.

    Kaspars Bebris
    22.05.2017 23:29

    pirmā darbība telefonu ieslēdzot (jaunu) bija nonest facebook :D

    Reklāma