Web Analytics
More
    Reklāma

    Klēpjdatoru liegums lidojumos no Eiropas tomēr netiks ieviests

    Jaunākie raksti

    Pirms aptuveni nedēļas izskanēja informācija, ka ASV Iekšzemes drošības departaments (Department of Homeland Security) pieļauj iespēju drīzumā lidojumos no Eiropas uz ASV lidmašīnu salonos liegt ienest klēpjdatorus. Šāds ierobežojums jau ir spēkā ceļotājiem no Āfrikas un Tuviem un Vidējiem Austrumiem.

    Šobrīd ir paziņots, ka ne ASV, nedz arī Eiropas drošības dienesti nesaskata nepieciešamību liegt ienest lidmašīnās klēpjdatorus un planšetdatorus. Tomēr vienlaikus tiek norādīts, ka, visticamāk, tiks strādāts pie citiem veidiem, kā uzlabot ar elektronisku iekārtu ienešanu saistītus drošības jautājumus. Jau iepriekš tika ziņots, ka lidostu drošības dienesti varētu pieprasīt ceļotājiem ieslēgt un uzrādīt pilnībā strādājošas viedierīces un citu elektroniku, lai pārliecinātos, ka tajās netiek slēptas sprāgstvielas.

    Reklāma

    Liegums ienest klēpjdatorus un planšetdatorus lidmašīnās ceļā uz ASV ir spēkā 10 Āfrikas un Tuvo un Vidējo Austrumu valstīm. Lēmums tika pieņemts sakarā ar mēģinājumu ienest lidmašīnā spridzekli, kas tika slēpts iPad korpusā. Mēģinājums tika atklāts un novērsts. Lai izpatiktu ceļotājiem, vairākas aviokompānijas piedāvā uz lidojuma laiku nodot pasažieru rīcībā klēpjdatorus un planšetdatorus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    19.05.2017 09:08

    Diezgan loģisks lēmums, jo:
    1. ES ieviestu pretpasākumus.
    2. Paši amerikāņi būtu nelaimīgi, dodoties ceļojumā uz Parīzi, jo atpakaļceļā arī viņiem būtu jānodod sava tehnika bagāžā!
    3. Amerikāņi ir diezgan izlutināti, jo tur rokas bagāža skaitās līdz 30kg, tāpēc lielais vairums koferus ņem salonā!

    21.05.2017 09:15
    Reply to  Skābene

    Bet, kas kaiš amerikānim dzīvot pašam savā Valstī? ;)

    x
    19.05.2017 12:13

    laptops, kam vispār vajag laptopus?

    nu pareizi, kamēr nav pilnvērtīgas sistēmas, kas ļauj telefonu pieslēgt monim un lietot kā pilnvērtīgu darbstaciju, tikmēr cilvēki atvaļinājumos un komandējumos staipīsies apkārt ar muļķīgiem laptopiem.

    viesnīcā/birojā izmanto moni/klav/peli/taču, datus saglabā 256-512GB tel. atmiņas kartē un nav vajadzīgs nekāds laptops.
    tas paliks tikai dažāda veida dežurantiem, kuriem jāspēj daudzmaz ātri reāģēt jebkurā laikā, netērējot minūtes līdz vietai ar monitoru.

    Krotow
    22.05.2017 15:08

    Kad smartfonu varēs pilnvērtīgi izmantot kā laptopu, problēma pazudīs pati no sevis.

    Reklāma