Web Analytics
More
    Reklāma

    Facebook sods par meliem WhatsApp iegādes laikā Eiropai – 110 miljoni eiro

    Jaunākie raksti

    Eiropas Komisija ir sodījusi Facebook ar 110 miljonu eiro soda naudu, jo Facebook vēl 2014. gadā WhatsApp iegādes laikā nebija norādījis faktiem atbilstošu un precīzu Eiropas pieprasīto informāciju.

    Preses konferencē Eiropas Komisija pārstāvji uzsvēruši, ka Facebook bija solījuši neapvienot Facebook sociālā tīmekļa lietotāju sniegto informāciju ar WhatsApp lietotāju kontiem, tomēr pagājušajā gadā WhatsApp tomēr paziņoja, ka daļa no lietotāju kontu informācijas tiks nodota Facebook. Eiropas Komisija norāda, ka abu servisu lietotāju kontu informācijas savienošanas iespējas pastāvēja jau 2014. gadā, kas arī ir pamatā Facebook sodam.

    Reklāma

    Eiropas Komisija nekādi vairs nevar ietekmēt Facebook un WhatsApp apvienošanos. nekāda papildus izmeklēšana par personas datu aizsardzību netiks uzsākta. Vācija pagājušā gada septembrī aizliedza Facebook vākt lietotāju datus no WhatsApp, tas pats tika panākts arī Lielbritānijā. Arī Itālija ir šonedēļ vērsusi 3 miljonu eiro prasību pret Facebook par WhatsApp personu datu nodošanu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Zupa
    19.05.2017 11:45

    Un kas notiks ja sodu atteiksies maksaat? Ko EK tad dariis?

    Reklāma