Web Analytics
More
    Reklāma

    Draugiem Group uzņēmums Printful Eiropas ražotni atvērs Latvijā

    Jaunākie raksti

    Drukas ārpakalpojumu uzņēmums “Printful” atvērs jaunu ražotni Rīgā, kas kalpos kā uzņēmuma ražošanas centrs Eiropā. Jaunajā ražotnē tiks nodrošināti gandrīz visi “Printful” pakalpojumi, tostarp tekstilizstrādājumu ražošana un apģērbu un interjera priekšmetu apdrukas darbi, tuvāko divu gadu laikā radot jaunas darbvietas 150 speciālistiem.

    “Iepriekš mēs bažījāmies, vai no ražotnes Latvijā būs iespējams efektīvi veikt piegādes, bet sarunās ar “Latvijas Pastu”, DHL, “FedEx” un citiem piegādes uzņēmumiem mēs pārliecinājāmies, ka ir vērts riskēt. Jau šobrīd aktīvi meklējam speciālistus un ceram, ka Latvijas darba tirgū būs atsaucība un nebūs nepieciešams pārcelt ražotni uz citu Eiropas valsti. Jau tagad “Printful” biznesa stratēģiju un galvenās funkcijas, tostarp programmatūras izstrādi, veic Rīgas komanda, kā arī abās ASV ražotnēs ir vadītāji no Latvijas,” stāsta “Printful” izpilddirektors Dāvis Siksnāns.

    Reklāma

    “Printful” Latvijas ražotnē tiks izveidota profesionāla šuvēju komanda un uzstādītas jaudīgas “Kornit” drukas iekārtas. Līdz 2018. gada beigām plānots nodarbināt 150 speciālistus.

    Šobrīd tikai 5% no visiem “Printful” pasūtījumiem tiek veikti Eiropas valstīs, bet, atverot ražotni, ir iecerēts divu gadu laikā šo apjomu palielināt līdz 30%. Lai iepazīstinātu pasauli ar Latvijas tekstilrūpniecības potenciālu, “Printful” meklē vietējos sadarbības partnerus, kuri ar savu produktu īpašo kvalitāti varētu pierādīt sevi Eiropā un nākotnē arī ASV.

    “Mēs ļoti vēlamies, lai Latvijas ražotne attīstītos, tāpēc aicinām ikvienu Latvijas iedzīvotāju iesaistīties – stāstiet saviem radiem, draugiem un paziņām, ka ir jaunas darbvietas un sadarbības iespējas strauji augošā, tehniski attīstītā pasaules līmeņa uzņēmumā. Jau šobrīd meklējam 30 darbiniekus, bet nākotnē Eiropas komandu veidosim vēl lielāku,” aicina Siksnāns, piebilstot, ka papildu informācija pieejama vietnē www.printful.com/Latvija.

    “Printful” Eiropas ražotne atradīsies 1500 m2 lielās telpās Rīgā, Starta ielā 1. Ražotnes izveidē kopumā tiks investēts vairāk nekā 1 miljons eiro. Pirmo klienta veikto pasūtījumu no Latvijas ražotnes plānots izsūtīt jau šī gada jūnijā.

    “Printful” ir drukas ārpakalpojumu uzņēmums, kas sniedz interneta veikalu īpašniekiem iespēju piedāvāt savus drukas produktus, pašiem neieguldot ražošanas iekārtās. “Printful” piedāvā integrācijas pakalpojumus ar tādām pasaulē zināmām e-komercijas platformām kā “Amazon”, “Shopify”, “WooCommerce” u.c. “Printful” šobrīd ir 300 cilvēku komanda, no kuriem 60 strādā Latvijā, un vairāk nekā 200 darbinieku strādā divās ražotnēs ASV. “Printful” ir lielākais un visstraujāk augošais uzņēmums “Draugiem Group”.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Wecan
    17.05.2017 10:49

    Pozitīvi, ka Draugiem izvēlās ražot Latvijā, lai izdodas iekarot Eu tirgu.

    Rev
    17.05.2017 19:21

    Latvija var! Malači.

    Reklāma