Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft piedāvās no Windows Store lejupielādēt… trīs dažādus Linux

    Jaunākie raksti

    Microsoft vakardien Build izstrādātāju konferences norises laikā paziņojis ļoti interesantu faktu – Windows 10 varēs bez visādām virtuālajām mašīnām (virtual machine) uzstādīt trīs dažādus Linux distributīvus – Ubuntu, OpenSUSE un Fedora.

    Linux distributīvi būs lejupielādējami no Windows Store, bet pirms tam nāksies pāriet uz Windows 10 Developer Mode, lai aktivizētu Linux atbalstu. Pagājušā gada Build konferencē Microsoft izziņoja, ka tiek gatavots UNIX/Linux komandprocesors Bash Shell Windows 10 videi, kas būtu uzskatāms par Ubuntu Linux bez grafiskās vides. Minētais instruments ļoti palīdz izstrādātājiem, kuriem darba procesā nepieciešama UNIX komandrinda vai uz tās bāzēti rīki.

    Reklāma

    Kam tas viss ir vajadzīgs? Programmatūras izstrādātājiem! Microsoft cenšas izpatikt visiem, šis piedāvājums ir paredzēts jomas profesionāļiem, kuri varēs izmantot Linux savā darbā, bet Linux varēs darbināt bez virtuālās mašīnas iesaistīšanas. Virtuālās mašīnas tiek izmantotas daudzos scenārijos, lai izveidotu darba un testu vidi, kas neapdraud galveno operētājsistēmu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    12.05.2017 17:00

    linux vide ar m$ stabilitāti, nez – kam nopietnam mēs tādu varētu lietot? :D

    _ _
    15.05.2017 18:16

    Microsoft Linux versija visus tavus datus sūta NSA ,jo tu lieto linux…
    Ja,kāds nezina tad bija raksts NSA uzskatīja visus linux lietotājus par bīstamiem neatkarīgi kādu linux lieto utt…

    Tooms
    16.05.2017 11:07

    Nav man aktuāli, bet ļoti interesanti tik un tā. Ačgārns Wine?

    Droši vien „nenopietnam“ darbam (sīkumiņiem un ērtības labad) ļoti noderīgi, tomēr „Linux Action News“ jau retoriski jautāja: kas tas vispār ir — openSUSE Stable vai Leap? Fedora Workstation, Server, Atomic, Rawhide? Kas par Ubuntu? Kura no šo operētājsistēmu versijām, ja gadā iznāk divas jaunas versijas, nemaz nerunājot par t.s. „Rolling Releases“. Vai Microsoft grasās visu regulāri atjaunināt un praktiski uzturēt 2 operētājsistēmu ģimenes? Domāju, izstrādājot programmas Linux videi, ja tāds tiešām ir MS mērķis, izstrādātājiem varētu būt noderīgi zināt, vai uz faktiski lietotiem distributīviem tā vispār darbosies.

    Otrs jautājums ir par atjauninājumiem un drošības caurumiem. Vai nevar rasties situācija, ka Microsoft izmantoto Linux distributīvu un to rīku versijas būs tik vecas, ka Windows lietotājiem būs jāuztraucas gan par Windows, gan Linux ievainojamībām?

    Reklāma