Web Analytics
More
    Reklāma

    Latvijā prezentē divas jaunas Fiat Tipo versijas

    Jaunākie raksti

    Elegants, ietilpīgs un komforfartabls – Fiat Tipo ekonomisko modeļu klāstu ir papildinājušas divas jaunas versijas – hečbeks un universālis, kas tika prezentētas aprīļa sākumā Starptautiskajā auto industrijas izstādē “Auto 2017” Rīgā. Latvijā debitējošās Fiat Tipo jaunās versijas nodrošina plašāku izvēli tiem, kuri ikdienas dzīves situācijām meklē ekonomisku un pielāgojamu automobili.

    „Pagājušajā gadā debitējušais Fiat Tipo sedans ir guvis panākumus biznesa klientu vidū kā patēriņa ziņā racionāls un vienlaikus reprezentatīvs automobilis. Fiat Tipo ar divām jaunajām versijām, gūstot apbalvojumus par savu praktiskumu, kļuvis vēl universālāks un sniedz vēl lielāku gandarījumu plašā vajadzību spektrā. Izceļoties jauno automobiļu vidū ar ļoti konkurētspējīgu cenu, Fiat Tipo, neapšaubāmi, ir jāgūst simpātijas autobraucēju vidū,” stāsta Andris Sivickis, SIA Autobrava valdes loceklis un direktors.

    Reklāma

    Jaunās Fiat Tipo versijas ir orientētas uz ģimeņu, jaunlaulāto un gados jaunu klientu vajadzībām, kuri meklē daudzpusību un maksimālas priekšrocības par pievilcīgu cenu. Tajā pašā laikā divas jaunas aprīkojuma pakotnes – Business Easy un Business – spēs piedāvāt vēl vairāk noderīgu funkciju biznesa klientiem.

    Izceļoties ar dinamisku virsbūves siluetu, Fiat Tipo hečbeka piecdurvju versijas garums ir 4,37 m, platums – 1,79 m un augstums – 1,5 m; šajā versijā bagāžas nodalījuma ietilpība sasniedz 440 litrus. Savukārt universālim virsbūves garums ir par 20 cm garāks un sasniedz 4,57 m, bet bagāžas nodalījuma ietilpība ir palielināta līdz 550 litriem. Universāļa bagāžas nodalījums ir pielāgots dažādu lietu pārvadāšanai; nepieciešamības gadījumā to var sadalīt dažādos mazākos nodalījumos, un, nolokot aizmugurējo sēdekļu rindu uz iekšpusi, ir iespējams pārvadāt līdz 1,8 m garas kravas.

    Fiat Tipo hečbeku un universāli, tāpat kā pirms tam debitējušo sedana modeli, var nokomplektēt ar vienu no diviem dzinējiem, pēc izvēles, – ar benzīna dzinēju vai turbo dīzeļdzinēju MultiJet II, kuru jauda sasniedz 95–120 ZS. Šos dzinējus raksturo ārkārtīgi augsta efektivitāte – degvielas patēriņš modeļos ar dīzeļdzinējiem mērāms no 3,7 l/100 km. Atkarībā no dzinēja parametriem var izvēlēties dažādas pārnesumkārbas: mehānisko, automātisko ar dubulto sajūgu vai automātisko ar pārnesumkārbu.

    Jaunajās Fiat Tipo versijās ir plašas aprīkojuma iespējas, tostarp sistēma Uconnect ar 5 vai 7 collu (pa diagonāli) skārienjutīgu ekrānu, brīvroku iekārtu Bluetooth, skaņas pārraides, teksta atskaņošanas un balss atpazīšanas funkcijas, audio un USB savienojums ar iPod atbalstu un daudzfunkcionāla stūre.

    Turklāt Fiat Tipo modeļu standartaprīkojumā ir uzstādīti seši gaisa drošības spilveni, vilkmes kontrole un braukšanas palīgs nogāzēs, spiediena sensori riepās, aizmugurējie sensori automobiļa novietošanai stāvvietā un miglas lukturi. Papildu drošuma pakotne Safety Pack nodrošina automobiļus ar kruīza kontroles sistēmu, ātruma ierobežošanas sistēmu, kā arī automātisko avārijas bremzēšanas sistēmu.

    Starptautiskā auto žurnālistu žūrija par praktiskumu piešķīrusi Fiat Tipo balvu Autobest 2016. Šis novērtējums atspoguļo milzīgās pūles, kādas koncerna Fiat inženieri un citi speciālisti ieguldījuši praktiska, izturīga un tehnoloģiski nevainojama automobiļa izveidē. Izmēģinājumu laikā Fiat Tipo modeļi kopumā nobraukuši attālumu, kas pārsniedz 8,7 mlj. km, ko var salīdzināt ar 218 ceļojumiem apkārt zemeslodei. Automobiļi ir testēti pašos ekstremālākajos apstākļos – 4 km augstumā virs jūras līmeņa un gaisa temperatūrai esot diapazonā no –30 līdz +51 grādiem pēc Celsija.

    Fiat Tipo hečbeka cena Latvijā sākas no 13 990 eiro, universāļa – no 14 990 eiro.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Endijs
    30.04.2017 21:54

    Es ieteiktu FIAT Latvija sākumā sakārtot savu mājaslapu.

    Lapsinieks
    30.04.2017 22:41
    Reply to  Endijs

    jo?

    Reklāma