Web Analytics
More
    Reklāma

    Seši Latvijas skolēni startēs Baltijas informātikas olimpiādē

    Jaunākie raksti

    Norvēģijas pilsētā Bergenā sākusies Baltijas Informātikas olimpiāde, kur piedalīsies 56 skolēni no 10 valstīm – Dānijas, Igaunijas, Islandes, Polijas, Lietuvas, Latvijas, Norvēģijas,  Somijas, Vācijas un Zviedrijas. Šāda līmeņa sacensības Norvēģijā notiek pirmo reizi.

    Latvijas komandu pārstāvēs seši skolēni – Ingus Jānis Pretkalniņš (Rīgas Valsts 1. ģimnāzija), Aleksandrs Zajakins (Rīgas 89. vidusskola), Raitis Kriķis (Rīgas Valsts 1. ģimnāzija), Jegors Baļzins (Rīgas 96. vidusskola), Roberts Leonārs Svarinskis (Jūrmalas Valsts ģimnāzija) un Staņislavs Jefimovs (Daugavpils Krievu vidusskola-licejs). Pagājušajā gadā mūsu skolēni izcīnīja divas bronzas godalgas.

    Reklāma

    “Katru gadu Latvijas skolēni priecē mūs ar augstiem sasniegumiem starptautiska mēroga olimpiādēs, nesot Latvijas vārdu pasaulē. Tāpēc vēlos izteikt pateicību visiem skolotājiem un vecākiem, kas sagatavo un atbalsta jaunos skolēnus dalībai olimpiādēs. Viņu sasniegumi ir apliecinājums tam, ka esam talantīga un intelektuāli spēcīga nācija,” uzsver Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas (LIKTA) prezidente Signe Bāliņa.

    Pagājušajā gadā Helsinkos notikušajā Baltijas informātikas olimpiādē Latvijas skolēni izcīnīja divas bronzas godalgas – Aleksandrs Zajakins un Ingus Jānis Pretkalniņš, kuri arī šogad ir komandas sastāvā.

    Šīs sacensības notiek katru gadu kopš 1995. gada. Iniciatīva sākās kā Latvijas, Lietuvas un Igaunijas projekts, un sākotnēji olimpiādēs piedalījās tikai šo trīs valstu dalībnieki. Pirmā Baltijas informātikas olimpiāde notika Tartu (Igaunijā) 1995. gadā, un Latvijas izlase ir piedalījusies visās notikušajās olimpiādēs. Līdz šim visvairāk – četras reizes – olimpiāde notikusi Igaunijā (Tartu – 1995., 1998., 2003. un 2010. gadā), Latvijā (Rīgā 1996. un 1999. gadā, Ventspilī – 2004. un 2012. gadā) un Lietuvā – Viļņā 1996. un 2002. gadā, Pasvālē – 2005. gadā un Palangā 2014. gadā.

    Šī olimpiāde ir svarīgs posms, gatavojoties Pasaules informātikas olimpiādei, kas no 28. jūlija līdz 4. augustam norisināsies Teherānā, Irānā.

    Latvijas izlase uz Baltijas informātikas olimpiādi var doties pateicoties LIKTA, galveno partneru – “Accenture Latvia”, “Exigen Services Latvia”, “Lattelecom” un partneru –  “Progmeistars” un “Tom Sawyer Software Latvia” sniegtajam atbalstam.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma