Web Analytics
More
    Reklāma

    Facebook strādā pie datora kontrolēšanas ar smadzenēm un dzirdēšanas ar ādu

    Jaunākie raksti

    Facebook F8 konferences norises ietvaros izziņoja, ka 60 inženieru komanda strādā pie vairākām jaunām datortehnikas saskarnēm, kas ļaus izveidoti iepriekš nebijušu implantus cilvēkiem ar dažādiem uztveres traucējumiem.

    Facebook grasās izveidot ierīci, kas skenēs cilvēka smadzenes vairākus simtus reižu sekundē, lai būtu iespējams nolasīt smadzeņu daļu, kas atbild par runāšanu. Tādējādi nākotnē smadzeņu darbību varēs iztulkot un pārveidot rakstītā vai datora izrunātā tekstā.

    Reklāma

    https://www.youtube.com/watch?v=iy1HdFqTr6A

    Mērķis ir sasniegt 100 vārdu atpazīšanu minūtē, kas ir piecas reizes ātrāk, nekā cilvēks spēj ievadīt tekstu viedtālruņa ekrānā. Tāpat Facebook vēlas, lai tiktu izstrādāta iespēja darbināt smadzeņu aktivitātes nolasīšanu bez implantu ievietošanas ķermenī, bet tikai no ārpuses.

    Otra iespēja būs nedzirdīgiem daļēji atjaunot dzirdi. Facebook vēlas apiet auss daļu, kas uztver gaisa vibrācijas un pārvērš tās smadzenēm uztveramā skaņā. Ierīce pārveidos un pastiprinās “dzirdēto”, pēcāk to nodos uz pirkstu galiem. Facebook inženieri jau šobrīd spējuši izstrādāt ierīci tik tālu, ka īsā laikā nedzirdīgais spējis saprast deviņus ierīces pārraidītus vārdus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma