Web Analytics
More
    Reklāma

    Facebook F8 2017: no čata botiem līdz virtuālajai realitātei

    Jaunākie raksti

    Kā jau katru gadu, arī šogad Facebook rīko F8 konferenci, kas paredzēta programmatūras izstrādātājiem, tomēr arī vienkāršie ļaudis (lasi – gala patērētāji) var ar vienu aci caur atslēgas caurumu palūkoties nākotnē.

    Kamera un vēlreiz kamera

    Facebook ir viss skaidrs – viedtālruņa kamera ir visas attīstības pamatā. Bet tā būs kas vairāk, nevis parasts fotoaparāta aizvietotājs pašbildēm un kaķu portretēšanai. Facebook pavisam drīz ļaus ar viedtālruņa kameru veidot un izbaudīt virtuālās un papildinātās realitātes saturu – fotogrāfiju filtrus, spēles, informāciju par apkārtējo vidi.

    Reklāma

    Atliks vien paņemt rokās viedtālruni un startēt Facebook lietotni. Visi minētie un daudzi citi virtuālās realitātes un papildinātās realitātes jaunumi nonāks ekrānā ar kameras palīdzību.

    Virtuālā realitāte kļūst sociāla

    Facebook Spaces būs jauna tipa virtuālās realitātes lietotne, kas ļaus veidot un papildināt lietotāja fotogrāfiju ar dažādiem efektiem (suņa ausis, klauna deguns, ballītes cepure), pēcāk varēsi veikt video zvanu draugam. Vai varēsi uzņemt pašiņu, par fonu izmantojot mēness virsmu. Bet šīm iespējām nāksies iegādāties Oculus aprīkojumu.

    Messenger papildinās Music un Games

    Saziņas lietotne Messenger saņems vairākas jaunas iespējas, kuru vidū būs mūzikas un video integrācija sarakstē ar draugiem. Jaunās Messenger iespējas būs tieši atkarīgas no trešo pušu izstrādātāju sniegtajām iespējām. Jau šobrīd apsolīta Messenger un Spotify sadarbība, drīzumā gaidāma ar Apple Music pievienošana.

    Papildinātā realitāte

    Facebook papildinās lietotnes iespējas ar papildinātās realitātes iespējām, kas ļaus atstāt citiem neredzamus paziņojumus apkārtējā vidē, piemēram, pavērs viedtālruņa kameru pret ledusskapi, lai ieraudzītu zīmīti no sievas.

    Facebook iebūvēta papildinātā realitāte nodrošinās arī dažādu spēļu darbību, fizisku apkārtnes karšu papildināšanu ar informāciju no tīmekļa, īsu pamācību veidošana kādai mājas ierīcei. Marks Zakerbergs uzskata, ka papildinātai realitātei Facebook lietotnē nebūs ierobežojumu.

    Facebook Messenger boti

    Messenger turpinās izmantot botus un trešo pušu pušu piedāvātos servisus, piemēram, Lyft izsaukšanu vai ēdiena pasūtīšanu, ja kāds čata saziņā ierosinās kaut kur doties vai kopīgi papusdienot.

    Messenger tiks papildināt ar mobilo maksājumu iespējām, lai varētu ar Messenger palīdzību iegādāties kino biļetes. Arī šīs Messenger iespējas būs tieši atkarīgas no sadarbības partneru spējas un vēlmes piegādāt saturu Messenger lietotnē.

    M iesaka

    Vai atminies Facebook mākslīgā intelekta digitālo asistentu, kas vēlas apsteigt Google Assistant, Alexa un pat Siri? Facebook papildinās M iespējas ar biznesa lietotājiem paredzētiem rīkiem.

    M Suggest, vadoties no grupu čata sarunas, spēs ieteikt dažādas kafejnīcas, tuvumā esošus notikumus, sporta sacensību kalendārus u.tml.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma