Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft beidzot laiž pensijā Windows Vista

    Jaunākie raksti

    Vakar Microsoft publiski izlaida Windows 10 Creators Update lielo atjauninājumu un reizē pensijā palaida arī veco un klibo Windows Vista, kas kopā ar mums bija pārāk ilgi.

    No 2017. gada 11. aprīļa Windows Vista vairs nesaņems drošības un citus atjauninājumus, kā arī šai operētājsistēmas versijai vairs nebūs pieejams ne maksas, ne bezmaksas atbalsts. Patiesībā, Vista pamata atbalsta periods beidzās jau 2012. gadā, taču vēl 5 gadus tika nodrošināts paplašinātais šīs operētājsistēmas versijas atbalsts.

    Reklāma

    Atbalsta pārtraukšana nenozīmē, ka Vista darbināti datori 11. aprīlī apstāsies, tomēr ir ļoti uzmanīgi jāizvērtē vai ir prāta darbs tos turpināt lietot. Gluži vienkārši ar katru dienu pieaugs dažādu vīrusu un tamlīdzīgu draņķu ieperināšanās risks un vieglāk ir atjaunoties uz Windows 10 vai uzstādīt kādu citu atbalstītu operētājsistēmu. Starp citu, tik vecu operētājsistēmu kā Vista vairs neatbalsta pat Google Chrome un Mozilla Firefox pārlūki, kā arī citas programmas.

    Windows Vista tika izlaista pirms 10 gadiem un tiek uzskatīta par Windows plejādes neglīto pīlēnu. Sabiedrībā valda uzskats, ka Microsoft ar Vista nošāva pavisam greizi, jo maldīgi paredzēja, ka datori kļūs arvien jaudīgāki un tāpēc neveltīja pienācīgu uzmanību tam, lai Vista spētu pieklājīgi darboties uz vājākiem dzelžiem. Tādējādi Vistas ēru mēs atceramies ar pamatā sliktu, jo tā ir operētājsistēma, kas mūžīgi bija lēnīga un gļukaina. Tikai 2009. gada beigās izlaistā Windows 7 atkal visu sakārtoja un šī versija pirms-modernā Windows ērā kļuva par uzticamu un stabilu darba zirgu.

    Interesanti, ka šobrīd pasaulē (pēc Statcounter datiem) joprojām ir vairāk Windows XP lietotāju nekā to cilvēku, kas internetā dodas no Windows Vista datoriem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Mahmuds
    12.04.2017 18:50

    Tā Vista jau piedzimstot bija kliba uz abām kājām! Arī tai pieaugot, nekas uz labo pusi nemainījās!

    nr71
    12.04.2017 21:58

    Rēcīga bilde :)

    x
    13.04.2017 09:02

    kāda pensija, samala kaķu barībā….

    Uldis M.
    13.04.2017 14:18

    Varēja jau sagaidīt Lieldienas un tad… a to nesmuki kaut kā pirms pašām Lieldienām galveno olu dējēju šitā norakstīt…

    Uldis M.
    13.04.2017 14:30

    Bildīti rakstam vajadzēja ar windows visu nevis vienkārši vistu… iesmejot par tēmu:comment image?w=640&h=480
    http://jslau.com/portfolio/chicken-window.jpgcomment image

    Reklāma