Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung Tizen viedpulksteņu operētājsistēmai caurumu vairāk nekā sunim blusu

    Jaunākie raksti

    Lai arī populārākie Samsung viedtālruņi iznāk ar Android operētājsistēmu, tomēr uzņēmums laika gaitā izstrādājis arī pašveidotu Tizen operētājsistēmu, kas nonākusi Samsung viedpulksteņos, televizoros un vairākos citos viedos mājas produktos.

    Tizen operētājsistēma ir balstīta Linux, bet ziņojumā norādīts, ka Tizen OS ir nepiedodams daudzums kritisku drošības caurumu. Drošības pētnieki no Motherboard 8 mēnešu laikā uzgājuši 40 iepriekš nezināmas Tizen ievainojamības, kas teorētiski ļautu ierīces inficēt ar ļaundabīgu programmatūru. Tiek pieļauts, ka ievainojamību skaits ir vēl augstāks.

    Reklāma

    Samsung paspējis ātri atbildēt, uzstājot, ka labprāt sadarbotos ar Motherboard pētniekiem Tizen OS drošības uzlabošanā. Šobrīd Tizen OS darbinātas viedierīces pārdod tikai Samsung, bet Tizen izmantošanu plāno arī Huawei, Fujitsu, Panasonic un vairāki citi uzņēmumi.

    Papildināts ar komentāru no Samsung (05.04.2017)

    “Samsung Electronics ļoti nopietni uztver drošības un patērētāju privātuma jautājumus. Mēs regulāri pārbaudām mūsu sistēmas, lai potenciālas ievainojamības gadījumā problēmu spētu nekavējoties atrisināt. Mēs nepārtraukti lietotājiem nodrošinām programmatūras atjauninājumus, lai viņu ierīces būtu drošas. Lai samazinātu iespējamo ierīču ievainojamību, mēs esam uzsākuši sadarbību ar kiberdrošības pētnieku Amihu Neidermanu (Amihai Neiderman). Pateicoties Bug Bounty programmai un iekšējiem drošības pasākumiem, Samsung nepārtraukti strādā pie ievainojamības risku novēršanas.”, Samsung Electronics Baltics pārstāvis Krišjānis Ozols.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    05.04.2017 09:51

    Tizlen OS

    05.04.2017 09:51

    Saprotu vēlmi izcelties ar “stilīgu” virsrakstu… bet
    1) Kā kārtīgs suņu saimnieks, gribētu piebilst ka blusas ir tikai ļoti nevīžīgu saimnieku suņiem. Suņi tā pat neēd kaulus. Nepatīk ka turpina pozicionēt vecus neatbilstošus stereotipus!
    2) Visu cieņu viņus nosaukt par blusainiem/utainiem :D

    Lapsinieks
    05.04.2017 09:57
    Reply to  eldberg

    kaulus gan ēd.

    05.04.2017 10:01
    Reply to  Lapsinieks

    Kinologs atradies :)
    Tas ka cilvēks sunim dod kaulus nenozīmē ka tas tos ēd… (tiek apgrauzta gaļa, izgrauztas kaulu smadzenes)
    Jā tiek apēsti putnu kauli, jo tie ir mazi, bet suns defaultā neēd kaulus…

    Lapsinieks
    05.04.2017 10:08
    Reply to  eldberg

    nu labi – tas ir terminoloģijas jautājums. Neēd. Grauž. lai tiktu pie smadzenēm, un arī zobiem labi kaut ko “grauzt”. skaidrs, ka nedomāju ēd – kā pārtikas uzņemšanas veidu.

    KKTK
    05.04.2017 15:10
    Reply to  eldberg

    Ir mēnesis, kad blusas ir visiem ;)

    05.04.2017 15:39
    Reply to  KKTK

    Ko darīt ka tevi ietekmē PilnMēness ;) (joke)

    darklight
    07.04.2017 11:28
    Reply to  eldberg

    Mans mazais takšveidīgais apēd jebkuru kaulu. Viņš grauzīs kaut stundām, bet pāri nepaliks nekas! Tas tā, ja jau te par suņiem :D

    Reklāma