Web Analytics
More
    Reklāma

    Google vienuviet apkopo visus savus atvērtā pirmkoda projektus

    Jaunākie raksti

    Google, kā jau milzīgam tehnoloģiju gigantam pienākas, izmanto un paši rada daudz un dažādus programmproduktus. Daļa no tiem ir ar atvērtu kodu un tos var lietot un uzlabot ikviens interesents. Šāda tehnoloģiski atvērta domāšana vijas cauri visai Google vēsturei un ļauj dažādām tieši nesaistītām produktu komandām sadarboties un uzlabot produktus.

    Meklēšanas gigants atvērtā koda projektos ir publicējis miljoniem koda rindu, rīko tādus programmēšanas pasākumus kā Google Summer of Code un Google Code-in, kā arī piedalās neskaitāmos atvērtā koda projektos un organizācijās visā pasaulē. Tāpat Google atbalsta aktīvistus, kas vēlas IT vēsti nest tautās. Piemēram, šajā nedēļas nogalē Daugavpilī notiekošā atvērtā lekcija par IT notiek ar Google atbalstu.

    Reklāma

    Tomēr līdz šim nav bijis vienotas vietnes, kur apskatīties visus Google atvērtā koda projektus. Tagad ir! Apmeklē opensource.google.com un iepazīsies ar neskaitāmiem projektiem, kuros piedalās Google, kā arī redzēsi ar kādām organizācijām šajā jomā sadarbojas Google. Tāpat izstrādātājiem noteikti interesanta būs dokumentācijas sadaļa, kurā var iepazīties ar Google pieeju atvērtā koda projektu izstrādē, uzlabošanā un izmantošanā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    29.03.2017 09:42

    Links ved uz opensource.google.co nevis opensource.google.com

    Kristaps Skutelis
    29.03.2017 10:02
    Reply to  Gints Murans

    Doh, paldies! Salabots!

    Reklāma