Web Analytics
More
    Reklāma

    Ar Waze ātrāk tiksi pie savas brokastu kafijas un sviestmaizes

    Jaunākie raksti

    Pirms pāris nedēļām rakstījām par to, ka Waze tagad sadarbojas ar Spotify un varam mūzikas klausīšanos ērtāk apvienot ar tikšanu no punkta A līdz punktam B. Šodien ir klāt kārtējā ziņa no Waze puses. Sociālās navigācijas rīks Waze tagad ļaus ērtāk tikt pie savas brokastu kafijas un sviestmaizes.

    Uzņēmums ASV ir uzsācis sadarbību ar ātrās ēdināšanas restorānu ķēdi Dunkin’ Donuts un Waze servisā ir iestrādāta integrācija ar Dunkin’ Donuts mobilo lietotni. Tagad pirms brauciena uzsākšanas varam jau laicīgi veikt savu brokastu pasūtījumu un nonākot mums ērtākajā Dunkin’ Donuts restorānā, varēsim ārpus rindas saņemt savu pasūtījumu.

    Reklāma

    It kā pavisam vienkāršs pakalpojums, bet tam noteikti būs piekritēji. Latvijas gadījumā, lūdzu, integrāciju ar Statoil! Būs mazākas rindas tiem, kas pērk degvielu un pasūtījums uzreiz gatavs tiem, kas šajās DUS iegriežas tikai pēc kafijas un bulciņām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    38 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    29.03.2017 08:50

    Es jau cerēju, ka LV beidzot būs Dunkin Donuts!

    Lapsinieks
    29.03.2017 09:13

    Statoilā Tev tas kafijas aparāts pats uztaisīs kafiju?

    Kristaps Skutelis
    29.03.2017 09:42
    Reply to  Lapsinieks

    Kafiju lai taisa barista. Tāpat Statoil primāri nav degvielas uzpildes stacijas.

    Lapsinieks
    29.03.2017 09:55

    Statoilā pieņems darbā baristas – bārdainus vīriešus? Un viņi pārdos hotdogus? Ar ķirbju sēklām…

    Kristaps Skutelis
    29.03.2017 10:01
    Reply to  Lapsinieks

    Jā bārdainus un notetovētus. Tie ir paši labākie baristas :)

    x
    29.03.2017 09:45
    Reply to  Lapsinieks

    statoilā aparāts kā taisīja, tā taisa kafiju.
    izgudrojumu tur vajag apmaksas jomā, lai kafijotāji un desiņēdāji un degvielas pildītāji nestāv kopīgā rindā.
    nav pat saprotams, cik ilgi cilvēki gribēs stāvēt rindā kā mājīguma un statusa objektā.
    samaksāt par degvielu automatizēti ir iespējams, tāpat – par fasēto pārtiku. tad kur problēma, statoil? jaunieši aiz letes joprojām izmaksā lētāk?

    Skābene
    29.03.2017 10:13
    Reply to  x

    Aļo garaž, par degvieklu jau vairākus gadus var maksāt neieejot staķikā!
    Bet suņdeskarstmaizi gan jāiet iekšā pasūtināt!

    x
    29.03.2017 10:19
    Reply to  Skābene

    apstellēt!

    Janis
    29.03.2017 18:48
    Reply to  x

    interesanti kādām cilvēkam(iem) ir jābūt problēmām, ka jāskatās kas stāv rindās pie banku automātiem ;D + par to jānervozē ? nekad tam neesmu pievērsis uzmanību, tāpēc atļaušos iebrīnīties. Digitālā nauda nekādu ēnu ekonomiku nesamazinās – to nu derētu sajēgt (atļaušos neiedziļināties un atvainojos, ja kādu apvainoju;) Ēnu ekonomiku var reāli samazināt tikai tad, ja valsts paliek 90% caurspīdīga savās (jeb mūsu nodokļu naudas finansēs) – tas nez kāpēc nenotiek ?:) Ja netici – paprasi valdībai, rīgas un jebkurai domei/pašvaldībai pilnu naudas ienākšanu un izlietojumu + pamatojumu lēmumiem + to pārbaudīt vai viss ir noticis gan grāmatvediski , gan objektīvi efektīvi pareizi (nav pārmaksāts par daudz -daprāta robežās) un lūgums padalies ar pozitīviem rezultātiem ;) Kāpēc mums cenšas iestātīt, ka nauda un pie tam sava makā ir slikti ??? :) slikti, ka es to kontrolēju, redzu un “jūtu” kur iztērēju (es eksperimentēju -ar karti vispār nejūti cik iztērē! – nolēmu maksimāli skaidrā maksāt – vieglāk kontrolēt cik iztērē? Jeb slikti, ka bankas un citi neredz kā un kur es tērēju? … ? Starp citu bankas visus datus par transakcijām analizē (nezinu vai mums ir iespēja no tā atikties un mēs par to tiekam brīdināti). Kāds ir domājis kāpēc vid neapkaro bomžus… Read more »

    Kristaps Skutelis
    29.03.2017 10:22
    Reply to  Skābene

    Ne visiem patīk maksāt par degvielu no automāta, jo tas nevis iekasē naudu par ielieto degvielu, bet no sākuma rezervē vairāk.

    Lapsinieks
    29.03.2017 10:36

    nu nav gluži taisnība. debetkartes novelk tik, cik ielēji. kredītkartēm (vismaz VISA) jāizvēlās apaļa summa. Bet es neredzu nevienu argumentu, kāpēc kādam būtu jāmaksā skaidra nauda. Ups… pareizi… nelegālā ekonomika… aplokšņu algas… Tāpēc un tikai tāpēc Tavi sapņi par bārdainajiem vīriešiem Statoilā vēl ilgi paliks sapņi.

    bregs
    29.03.2017 11:08
    Reply to  Lapsinieks

    Rekvizītus čekā arī var dabūt, neejot maksāt pie kasēm?

    wils
    29.03.2017 11:10
    Reply to  bregs

    Normāli būtu lietot uzņēmuma karti, kur grāmatvedis redz visus tavus “lējumus”.

    Kristaps Skutelis
    29.03.2017 11:26
    Reply to  wils

    Normāli vai ne normāli, bet tas tā nenotiek 100% gadījumu, tāpēc joprojām var būt vajadzība pēc rekvizītiem iecilpot pie laipnās kasieres.

    Lapsinieks
    29.03.2017 11:27

    Nestes automātos tev neviens nedod rekvizītus un grāmatvežiem ar to nav problēmu.

    Kristaps Skutelis
    29.03.2017 11:33
    Reply to  Lapsinieks

    Un tagad vēlreiz izlasi vienu komentāru augstāk. Dažādas situācijas un dažādas pieejas. Vienam gribas papīra čekus, citam visu digitāli. Kamēr vēl neesam izauguši līdz otrajai pieejai, jābūt izvēles iespējai.

    Lapsinieks
    29.03.2017 11:42

    jā jā jā… bet vajag miglu no acīm ar dažreiz noņemt. lielākā daļa skaidras naudas ir apšaubāmas nokrāsas. paskaties kādreiz šopinga centros pie iemaksas automātiem – kas ir tie labi ģērbtie cilvēki, kas žūksnes iemaksā kontos. aš rindas stāv. maximā garas rindas tieši pie kasēm, lai ar skaidru naudu norēķinātos! KUR šodien var dabūt kaudzi skaidras naudas? Pastāsti! godīgā valstī vispār varētu likvidēt kā sugu. pavej – Zviedrijā (vai Somijā) to jau apsver. Tā kā man algu nemaksā aploksnē, tad reāli skaidru naudu vajag tirgū un dažos iestādījumos, kuri ir tik kūtri, lai ieviestu karšu terminālu. Sīčiem pat kabatas naudu pārskaitu uz karti.

    Uldis M.
    29.03.2017 13:23
    Reply to  Lapsinieks

    Ļoti daudzi mazie uzņēmumi (mazās bodītes) veic inkasāciju tieši ar skaidrās naudas iemaksu bankomātā, jo maksāt bruņu vestēs tērptiem vīriem par pāris tūkstošu “iznešanu no kases” neatmaksājas.

    Lapsinieks
    29.03.2017 13:32
    Reply to  Uldis M.

    Tev vajag apskatīties statistiku par skaidras naudas apjomu iemaksāšanu caur bankomātiem privātpersonām. Tā jau tie mazie bodnieki rindā stāv pie Spices iemaksu aparāta. Izvelk no pederastkas žūksnīti piecdesmitnieku un iemaksā kontā. Nesmīdini. Kas mazajam bodniekam kasē stāv jau labi apšmugulēc ar kases aparātu nemaz vairs pēc iemaksas kontā neprasās – drīzāk pārdevējai alga aploksnītē. Jo man tā arī neviens nevar pateikt, kur tās milzīgās summas rodas. laikam jau kaut ur ir tā sidraba birzs, kur ne zariņa neatstāj.

    Janis
    29.03.2017 19:00
    Reply to  Lapsinieks

    ja jau iemaksā, tad ir bankā – tad $ ir digitāli -viss čikinieka -> atskaites punkts par ko var pajautāt + pēc tam izsekot. kur problēma ? :D jeb neliek mieru a kur tad ņem skaidrinieku ko iemaksāt :DDD fakts tak noticis -iemaksāts -> banka var sākt prasīt un bloķēt kontus ar tavu naudu (ne tikai iemaksāto bet visu tavu naudu – kamēr tu pierādīsi, ka esi cilvēks utml… – tā laikam tā ideļā vide kurā mums jādzīvo – regulārī jāstaigā plikiem -nedod dievs kāds ko nevarēs saredzēt un apvanos, ka es ko slēpju ;DD ? ;)

    Lapsinieks
    29.03.2017 19:38
    Reply to  Janis

    starp citu – nevienu banku nedrebina i ne sekundi, ja katru mēnesi ieskaiti savā kontā divas štukas. piemēram. bankai par to nevienam nav jāziņo.

    Daris
    29.03.2017 14:14
    Reply to  Lapsinieks

    Kur var dabūt skaidru naudu?
    Noņemot no bankas kontā vai bankomātā:)
    Joprojām nekas labāks par norēķiniem ar skaidru naudu nav izgudrots.
    Pats savu likumīgi gūto,
    par ko nomaksāti nodokļi,
    naudu iemaksāju bankomatā tikai lai veiktu kādu pirkumu apmaksas caur internetbanku.

    Tava nauda bankā nav drošāka par zeķē glabātu naudu.)
    Bankām tāpat ir tendence bankrotēt.
    Jā, atgūsi pēc laika likumīgo summu no valsts, bet labāk iztikt bez šādām klapatām.

    Krotow
    29.03.2017 14:36
    Reply to  Daris

    Zeķē glabātā nauda savukārt ir pakļauta denominācijai, noteiktu nominālu nomaiņai u.c.

    Lapsinieks
    29.03.2017 14:51
    Reply to  Daris

    jā. tikai nez kāpēc vairāk iemaksā nekā noņem.

    Jānis
    29.03.2017 10:15

    Pag – Vai es pareizi sapratu ka tieši Es, šeit, LV – varēšu ar Waze tikt pie kafijas un sviestmaizes, jeb jūsu radošā impotnece un dzeltenums joprojām sit augstu vilni un virsraksta skaļums joprojām ir svarīgāks par atbilstību realitātei? Jūs spējiet atšķirt ASV no Latvijas? Jeb šis bija īpaši ASV latviešu diasporai domāts raksts?

    Kristaps Skutelis
    29.03.2017 10:21
    Reply to  Jānis

    Sveiks, Jāni! Paldies par Tavu komentāru ar kuru visiem uzskatāmi parādīji, ka šo dienu esi iesācis manāmi nelāgā omā. Vēlies, lai Tevi samīļojam? Hmm… nebūs. Esi nu tik laipns, ieskrūvē acis atbilstošajos soketos un vēlreiz izlasi raksta otrās rindkopas pirmos dažus vārdus. Paldies un jauku dienu, Jāni!

    Jānis
    29.03.2017 10:35

    Kristap, dumjš tu, noteikti, neesi, bet izliecies gan! Es tieši uz to arī vēlējos vērst uzmanību, ka virsraksts ir klajā pretrunā ar tevis pieminēto rindkopu. Manuprāt virsrakstam būtu jāsatur esence no tā par ko būs raksts, bet Kursorā tāpat kā dzeltenajā presē – virsrakstam ir jākliedz, bet raksts tikai precizē ka virsrakstam nekā kopīga ar apskatīto tēmu nav.. Nu, ja vien tu tomēr nedzīvo ASV..

    Lapsinieks
    29.03.2017 10:37
    Reply to  Jānis

    Kam šodien viegli? Jāmāk arī skaisti izliekties, lai tauta klikšķinātu!

    Kristaps Skutelis
    29.03.2017 10:43
    Reply to  Jānis

    OK, tagad nopietni. Virsrakstus šeit veidojam tādus, lai cilvēkus motivētu iegriezties blogā un izlasīt rakstu. Tomēr vienlaicīgi arī cenšamies balansēt uz smalkās robežas, lai tie nav maldinoši vai klaji melīgi. Tā kā visi mēs esam dažādi un atšķirīgi uztveram informāciju, ko redzam, tad būs gadījumi, kad liksies, ka nu ir pāršauts pār strīpu. Es personīgi nedomāju, ka šis ir tas gadījums. Tu domā pretēji. Jebkurā gadījumā katrs lasītāja viedoklis šeit ir svarīgs un ņemsim to vērā radot saturu turpmāk. Bet uzreiz brīdinu, ka neplānojam pilnībā doties garlaicīgo un visu paskaidrojošo virsrakstu virzienā.

    GGrs
    29.03.2017 11:09

    Varēji jau vienkārši pateikt, ka taisāt clickbait jo vajag vairāk lasītājus un āmen. Kursoram noteikti ir lasītāju pulciņš, kuri iegriežas regulāri (ieskaitot mani). Skaidrs, ka ar šitiem rakstiem jūs cenšaties ievilināt kādu no ārpuses, taču zaudējat uzticību un cieņu savu regulāro lasītāju acīs. Tāpēc es varu saprast Jāņa sašutumu. Kursorā arvien biežāk parādās dzeltana huiņa. Reizēm par rakstiem interesantāk ir palasīt komentārus latviski, reizēm pat saturīgus, taču, ja nav saturīgu rakstu, nav arī saturīgu komentāru.

    Lapsinieks
    29.03.2017 11:28
    Reply to  GGrs

    nu tak re ku daudz interesantu komentāru!

    Kristaps Skutelis
    29.03.2017 11:31
    Reply to  GGrs

    Taisnība, mēs mēģinam caur dažādiem kanāliem uz šejieni dabūt jaunas dvēseles cerībā, ka daļa no tām te aizķersies. Un klikojami virsraksti ir viens no šādu darbību priekšnoteikumiem. Tā kā par pašu rakstu satura kvalitāti mums joprojām viss skaidrs – tiem jābūt faktuāli un pēc būtības precīziem, tad nedomāju, ka viltīgiem virsrakstiem būtu jāapgrūtina regulārie lasītāji. Jūs tāpat jau no pusvārda saprotat par ko būs raksts, fiksi apstiprinat savas aizdomas rakstā un ķeraties pie krietni interesantākās komentāru sadaļas.

    Es pat aicinu spert soli tālāk – piedāvāt pašiem savus viltīgus virsrakstus aktuālām tēmām. Tā lai ir interesanti, uzmanību piesaistotši, bet ne jēli un melīgi. Pašiem taču būs labāk, ja šis blogs plauks un zels – būs vairāk feinu cilvēku ar ko komentēt. Nu un Kursora redakcijai melni spīdīgi bumeri :)

    x
    29.03.2017 13:40

    melni bamperi zelta telefoniem ))

    KKTK
    29.03.2017 10:30

    Ātrās ēdināšanas uzņēmumā Statoil tak pat kāja nav jāsper iekšā! Samaksā uzreiz ārā ar karti pie pašautomāta ;)

    wils
    29.03.2017 11:08

    Pēc aprīļa beigām noteikti braukšu notestēt citu DUS kafijas.
    Pēdējā laikā citi ir sasparojušies, lai piedāvātu ko līdzīgu Statoil.

    p.s. Mana iemīļotā Statoil krūzo akcija būs “closed”.

    Uldis M.
    29.03.2017 13:49
    Reply to  wils

    No savas pieredzes – Statoil tomēr vis foršākā kafija. Lukoilā un Viršos arī ļoti laba, bet, personīgi man, Statoila kafija patīk bišku labāk. tas ja par malnajām…
    Ar Lati varētu arī būt savādāk – tur vairāk vietas variācijām un sastāvdaļu attiecībām.

    wils
    29.03.2017 15:02
    Reply to  Uldis M.

    Pērku tikai melno, lāttes nav paredzētas kafijas dzērājiem :)

    Kristaps Skutelis
    29.03.2017 19:45

    Oi, cik interesanti. Sākām ar Waze, bet beidzām ar naudas lietām. Tāpēc vietā šis mans nākamais jautājums. Vai tu jau esi izlēmis kā krāsi savai pensijai? http://www.tomskreicbergs.lv/2017/03/29/soka-terapija-cik-jaiekraj-vecumdienam/

    Reklāma