Web Analytics
More
    Reklāma

    Kā būtu, ja iPhone un iPad darbinātu Apple datorus?

    Jaunākie raksti

    Tādam tehnoloģiju milzim kā Apple ir nemitīgi jādomā ne tikai par to kā radīt jaunus produktus nākamajam gadam, bet arī jābūvē tehnoloģiju nākotnes vīzijas. Galu galā, tieši Apple pirms 10 gadiem parādīja pasaulei kādam ir jābūt “pareizam” viedtālrunim.

    Apple pieteiktie patenti norāda, ka Apple eksperimentē arī ar datoriem, mēģina tos apvienot ar mobilajām ierīcēm. Proti, iedomājamies portatīvo datoru, kas pats par sevi darboties nespēj līdz tajā skārienpaliktņa vietā ievietojam iPhone viedtālruni. Tas tad uzreiz kļūst par datora “smadzeni” un ļauj darbināt datoru.

    Otrs variants, ko izskata Apple, ir datora displeja aizvietošana ar iPad planšetdatoru. Tas tiek ievietots ekrāna vietā un darbina datoru. Tas arī ļautu radīt iespēju Apple datoru pasaulē ieviest skārienjutīgu displeju, kas šobrīd ir būtiska Microsoft darbināto datoru atšķirības zīme.

    Vienīgais būtiskais jautājums paliek par to kāda operētājsistēma darbinās šādu datoru. Apple mobilās ierīces (iPhone un iPad) darbojas ar iOS, ko nekādīgi nevar uzskatīt par tiešu alternatīvu MacBook izmantotajai macOS. Ja kāds jums saka, ka ar savu iPad var pilnībā aizvietot “īstu” datoru, šāds teksts būtu jāuztver ar pamatīgu devu skepses.

    Tātad, diez vai šie patenti tuvākajā pārskatāmā nākotnē rezultēsies reāli nopērkamos produktos, tomēr tie norāda uz Apple centieniem domāt plašāk un inovatīvāk.

    Jāpiezīmē, ka pie līdzīgām idejām ir nonākuši arī citi ražotāji. Piemēram, Motorola jau 2011. gadā izlaida netbuku, ko darbina viedtālrunis. Savukārt, HP Elite X3 ir (bija) Windows Phone viedtālrunis, ko ieliekot sēdnē (dokstacijā) var izmantot kā datoru. Abos gadījumos idejas bija interesantas, taču pie veiksmes tā arī nenonāca.

    Motorola Atrix 4G
    HP Elite X3

    Atgādināšu, ka šonedēļ Apple prezentēja atjaunotu un lētāku 9.7 collu iPad planšetdatoru.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    14 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    24.03.2017 12:33

    Uz to pusi, kad mobilā ierīce kalpos kā laptops, jau iet kopš brīža, kad parādījās gan galda datoros gan planšetēs darbināmas aplikācijas. Apple tikai to pasaka publiski.

    x
    24.03.2017 12:47

    skārienjutīgu displeju var vajadzēt kasieriem u.c. mehānisko darbību veicējiem, turklāt ja iekārta ir zem plaukstas.

    savukārt ikdienā izstiepjot ķepu, lai spiestu uz priekšā nolikta laptopa ekrāna – uzreiz krājiet naudu rehabilitācijai, tehnikas ražotāji jums to neapmaksās. kaut gan, Amerikā tas varētu nostrādāt)

    digitalk
    25.03.2017 15:49
    Reply to  x

    > ikdienā izstiepjot ķepu, lai spiestu uz priekšā nolikta laptopa ekrāna – uzreiz krājiet naudu rehabilitācijai

    tā ir dabiska kustība. ar peli un klavieri nesaprātīgi cilvēki drīzāk var nopelnīt sev tuneļsindromu, bet ne ar rokas staipīšanu uz priekšu dabūt iekaisumu elkoņa vai pleca locītavā.

    Lapsinieks
    24.03.2017 13:00

    tak asus jau šītāds bija – iebāz planšetē aizmugurē telefonu un voila

    Lapsinieks
    24.03.2017 13:02

    un ja kas – ios un osx vai kā to tagad sauc ir nesavienojamas dzelžu arhitektūras

    wils
    24.03.2017 13:05
    Reply to  Lapsinieks

    Tas jau neliedz izstrādāt aksesuārus telefoniem un planšetēm.

    Kristaps Skutelis
    24.03.2017 13:20
    Reply to  Lapsinieks

    Visu pasauli drīz pārņems ARM ierīces.

    Lapsinieks
    24.03.2017 13:35

    gaidam un nevaram vien sagaidīt!

    Edijs
    24.03.2017 13:57
    Lapsinieks
    24.03.2017 15:12
    Reply to  Edijs

    androīds NAV dators. Šo var apskatīt tikai Win un MacOS kontekstā.

    Kristaps Lācis
    24.03.2017 17:33
    Reply to  Lapsinieks
    Lapsinieks
    24.03.2017 19:54

    problēma tajā, ka neviens nopietnas programmas nepārtaisīs. Creative Suite, AutoCAD, kaudze visādu specifisku programmu, bez kuriem tādi datori paliks tikai offisa urbinātāju vao modes/tehnoloģiju blogeru gadžeti. Kā Kristaps pareizi teica – gaidām arm arhitektūru mobilās ierīcēs. bet ne androīds.

    Kristaps Lācis
    24.03.2017 21:46
    Reply to  Lapsinieks

    Neņemos prognozēt. Ne viss paredzēts creative suite, autocad un internet eksplorera darbināšanai. Problēma ir tajā, ka visam atskaitespunkts ir widblows..
    Normāla os izklaidei.

    Uldis M.
    24.03.2017 16:26

    Da labi – tas viss ir tikai patenta pēc…
    iPad un iPhone modeļu klāsts turpina paplašināties, tāpēc nedomāju ka katrai kombinācijai taisītu savu doku, vai arī taisītu tikai priekš vienas kombinācijas…
    Bet ja nu tomēr, tad es to redzu tā:
    Dokā slēptos akumulators un mazā plate no MacBook 12″ un planšete pildītu tikai ekrāna un datu savienojumu funkciju, savukārt telefons pildītu tikai Touchpad/touchbar funkcijas, nu varbūt arī internetu nodrošinātu, ja planšete bez SIM. No paša doka pilnvērtīgās macOS būtu tiešā pieeja telefona un planšetes atmiņai, datu savienojumiem un citām lietām, bet tas būtu atsevišķs OS, nevis tiktu izmantots pārveidots iOS no telefona vai planšetes.

    Reklāma