Web Analytics
More
    Reklāma

    Sony patentē metodi, kas ļaus bez vadiem uzlādēt telefonus vienu no otra

    Jaunākie raksti

    Lai arī Latvijā mobilā interneta pakalpojumi ir vieni no labākajiem pasaulē, joprojām pa retam mēdzam izmantot arī WiFi bezvadu interneta savienojumus. Piemēram, atnākot ciemos, viens no pirmajiem jautājumiem noteikti būs “Eu, kāda te ir vaifi parole?” Izskatās, ka nākotnē mēs varēsim diedelēt ne tikai WiFi tīklu paroles, bet arī atļauju savu telefonu uzlādēt no drauga telefona. Un par to parūpēsies Sony!

    Uzņēmums ir pieteicis patentu, kurā tiek aprakstīts bezvadu uzlādes ierīču meklēšanas, izvēles un pārvaldīšanas metodes. Patentā gan tieši netiek runāts par uzlādes iespējamību starp viedtālruņiem, bet tā kā Sony pamatīgi izmanto NFC bezvadu savienojuma iespējas, lai savienotos ar dažādiem aksesuāriem, nebūtu brīnums, ja Sony izvērstu arī bezvadu uzlādes iespējas.

    Reklāma

    Skaidrs, ka šāda veida bezvadu uzlāde nozīmē to, ka abām ierīcēm būs jāatrodas blakus, jo citādāk lādējošā ierīce patērēs iespaidīgus enerģijas apjomus. Labs risinājums būtu ar šādu bezvadu uzlādes iespēju aprīkot ārējos akumulatorus, mums vairs nebūtu jākrāmējas ar vadiem.

    Pēc tam laika gaitā varētu sakārtot bezvadu uzlādes iespējas arī no WiFi rūteriem, ledusskapjiem un tosteriem. Protams, arī telefons nebūtu vienīgā ierīce, ko šādā veidā varētu uzlādēt. Tas noderētu arī, piemēram, droniem. Atliktu pielidot uzlādes zonā un nenolaižoties uz zemes, varētu lidaparātu uzlidot un tādējādi nodrošināt nepārtrauktu tā darbību.

    Nu, vai šis ir interesantāk par lokaniem telefoniem?

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Jānis Logins
    19.03.2017 10:27

    Un telefons kurš dod nesēžas.
    Būs jāsāk mājai ņemt no sadeles tīkliem apejot skaitītāju.

    x
    19.03.2017 11:24

    bleķis. ciemos draugs var iesprausties sienā vai piezvanīt no manas trubas.
    lādēt? lūdzu, reku ir microusb vads.
    izmanto kautko proprietāru un nenēsā līdzi lādētāju? kamon, uz treniņu katrs pats nes sev ūdeni, nu tad tieši tāpat ar lādēšanu. nevienam nepatīk tipi, kas diedelē ūdeni un baidās dzert no krāna.

    secinājums – tas būs vajadzīgs slikti organizētiem adiktiem, kas nav parūpējušies par uzlādi, nenēsā līdzi lādētāju, banku un nespēj paciesties pārdesmit minūtes līdz mājām.

    Jānis
    19.03.2017 13:13

    Utopija.

    Lapsinieks
    19.03.2017 15:41

    da lāb. šodien patentē visu ko vien var iedomāties – ir jēga vai nav. ja izdomās pakaļā iestumjamu trubiņu, caur kuru brūnais ārā nākot ražo strāvu – arī nopatentēs.

    Krotow
    20.03.2017 18:28

    Kopā ar elektrospēku nodos arī no pirātiskā ceļā sainstalētām spēlītēm iegūto STS.

    Reklāma