Web Analytics
More
    Reklāma

    Divas komandas no Latvijas uzsāk akselerāciju Startup Wise Guys Tallinas programmā

    Jaunākie raksti

    Jaunuzņēmumi CEnOS un Robotic Solutions no Latvijas ir iekļuvuši Startup Wise Guys (SWG) Tallinas programmā, kur kopā ar 9 citiem starptautiskiem jaunuzņēmumiem uzsāk trīs mēnešus garo akselerācijas procesu. Kopumā atlasē visaktīvākie bija jaunuzņēmumi no Baltijas, kā arī Ukrainas un Rumānijas. Pirmo reizi programmas vēsturē akseleratorā uzņemti lietuvieši – fin-tech jaunuzņēmums Welltrado.

    No kopumā saņemtajiem vairāk nekā 250 pieteikumiem, SWG komanda, kā arī investori un mentori atlasījuši 11 komandas, kas uzsāk akselerāciju: Inapptics (Armēnija), Robotic Solutions (Latvija), AIris Vision (Rumānija), Welltrado (Lietuva), Induto (Baltkrievija), Mobscale Labs (Indija), Vrnet (Ukraina), Fanvestory (Igaunija), Intelflows (Rumānija), CEnOS (Latvija), bNesis (Ukraina).

    Reklāma

    “Šis būs Startup Wise Guys vēsturē nacionāli raibākais jaunuzņēmumu komplekts – 11 komandas un 8 tautības. Janvārī bijām devušies tuvējo kaimiņvalstu un Balkānu reģiona tūrē, prieks redzēt efektu, jo pirmo reizi programmā startē uzņēmums no Lietuvas, kā arī bija augsta pieteikumu aktivitāte no Ukrainas un Rumānijas. Esam apņēmības pilni parādīt, ka Centrālajā un Austrumeiropā ir daudzsološi globāli domājoši jaunie uzņēmēji, tehniskie talanti un darbaspējas, lai izsistos pasaules līmenī,” saka SWG globālais vadītājs Kristobals Alonso (Cristobal Alonso).

    Sākot ar 13. martu 11 jaunuzņēmumu komandas pārvācas uz Tallinu, lai turpmākos 3 mēnešus intensīvā režīmā strādātu pie sava produkta un izietu specializētu B2B biznesa apmācību programmu. Šajā laikā jaunuzņēmumu darbiniekiem būs arī pieeja vairāk nekā 150 mentoriem un investoriem, pieredzes apmaiņa ar uzņēmumiem, kas jau iepriekš izgājuši SWG programmas, iespēja strādāt modernās co-working telpās un saņemt sākotnējas investīcijas 20 000 eiro apmērā.

    SWG ir pirmais akselerators Eiropā, kas finansējumu programmai savācis ar pūļa finansējuma palīdzību. No vairāk nekā 120 investoriem platformā Funderbeam tika savākti gandrīz 400 tūkstoši eiro. Investīcija akseleratora jaunuzņēmumos ir īpaši pievilcīga investoriem iesācējiem, jo piedāvā izsvērtus riskus un rūpīgi atlasītu jaunuzņēmumu portfeli.

    Decembrī noslēdzās SWG Rīgas programma “Startup Wise Guys Riga powered by Lattelecom”, kas bija arī pirmais jaunuzņēmumu akselerators Latvijā. Šīs programmas absolventu vidū bija 2 komandas no Latvijas – Anatomy Next un Online Dog.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma