Web Analytics
More
    Reklāma

    Swatch saēdies drosmes putru, veidos pats savu viedpulksteņu OS

    Jaunākie raksti

    Šveices lielākā rokaspulksteņu ražotāja Swatch Group AG izpilddirektors Niks Haijeks (Nick Hayek) intervijā Bloomberg paudis ražotāja apņemšanos izstrādāt Apple watchOS un Google Android Wear platformu atlternatīvu. Kompānija plāno, ka ar jauno sistēmu pirmais darbosies Tissot zīmola pulkstenis un tirgū tam būtu jānonāk jau 2018. gada beigās.

    Jaunā operētājsistēma ļaus pieslēgties arī citiem maziem objektiem un viedierīcēm, izmantos mazāk enerģijas un labāk pasargās lietotāja datus. Haijeks uzskata, ka valkājāmās elektronikas produkti var būt patērētājiem pievilcīgi, tāpēc ir vērts ieguldīt līdzekļus neatkarīgas operētājsistēmas izstrādē.

    Reklāma

    Konkurence no viedpulksteņu puses jau apdraud Swatch “lētā gala” produktus, tādus kā Tissot un Swatch tajos ir sācis iebūvēt digitālas funkcijas. Tāpat Swatch šomēnes paziņojis, ka ir radījis pasaulē mazāko Bluetooth mikroshēmu, ko varēs izmantot pulksteņos un citos mājsaimniecībā atrodamajos objektos.

    Jaunā operētājsistēma top sadarbībā ar Šveices Elektronikas un Mikrotehnoloģijas Centru (Swiss Center for Electronics and Microtechnology) un Swatch to plāno piedāvāt arī citām kompānijām. Haijeks norāda, ka par jauno operētājsistēmu ir interesējušies aptuveni 100 uzņēmumi, daļa no viņiem no Sīlīcija ielejas. Tās ir kompānijas, kas vēlas būt neatkarīgas no Android un iOS platformām.

    Kamēr jaunā pulksteņu operētājsistēma vēl nav pabeigta, Swatch plāno izlaist Tissot Smart Watch viepulksteni. Tas enerģiju iegūs no Saules, spēs savienoties ar Android un Apple viedtālruņiem un spēs attēlot laikapstākļu informāciju, kā arī palīdzēs tā valkātājam atrast nozaudētas atslēgas.

    Swatch vēlme izstrādāt savu operētājsistēmu ir saprotama, jo ikviena lielāka kompānija vēlas būt maksimāli neatkarīga no citiem uzņēmumiem, tomēr jāsaprot, ka šis ceļš nebūs viegls. Par to liecina industrijā notiekošais. Pavei, Samsung nemaz tik labi neiet ar Tizen un Microsoft pilnībā nogājis greizi ar Windows Phone. Tāpat jāsaprot, ka izstrādājot savu viedierīču operētājsistēmu var necerēt uz dziļu integrāciju Android un Apple viedtālruņos, kas praksē nozīmē ierobežotu vai pat apgrūtinātu funkcionalitāti. Un kad Swatch beidzot būs savu produktu gatavi laist tirgū (2018. gadā), tam jau būs jākonkurē ar ceturtās paaudzes Apple Watch (watchOS 5). Uh, skarbi! Veiksmi!

    Iepriekš jau vēstījām, ka TAG Heuer ir izziņojis jaunos TAG Heuer Connected Modular 45 viedpulksteņus. Produkts veidots sadarbībā ar Intel un darbojas ar jaunāko Google Android Wear 2.0 operētājsistēmu. Pulksteņiem varēs pielāgot sastāvdaļas un dizainu – tas maksās 1650 ASV dolārus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    17.03.2017 18:21

    BT moduļa lielāko daļu tāpat aizņem antena. Un tur nav kur īpaši samazināties, jo jāpieskaņojas noteiktam radioviļņa garumam.

    Reklāma