Web Analytics
More
    Reklāma

    VISA izmēģina NFC maksājumu saulesbrilles

    Jaunākie raksti

    Maksājumu karšu servisa nodrošinātājs VISA ir parādījis jaunu bezkontakta norēķinu prototipa ideju, kas iebūvēta saulesbrillēs. Lietotājam atliks vien norēķinu terminālim pietuvināt ar NFC aprīkotas saulesbrilles, lai veiktu maksājumu. Saulesbrilles vēl nav pieejamas, jo VISA meklē lielāko ASV banku atbalstu briļļu izveidei.

    Reklāma

    Jau iepriekš VISA visiem 2016. gada Vasaras Olimpisko spēļu dalībniekiem izsniedza speciālu NFC tehnoloģijas gredzenu, kas bija paredzēts nelielu norēķinu veikšanai. VISA NFC gredzens neizmanto akumulatorus, nebūs jāatceras paroles, faktiski pat nav nepieciešams ekrāns, lai veiktu norēķinus. Šobrīd visi interesenti var iepriekšpasūtīt VISA NFC gredzenu, tas maksā 70 mārciņas, un sagaidāms, ka pirmie pasūtītāji pie gredzeniem tiks līdz gada nogalei.

    Latvijā vairākas bankas paziņojušas par visai strauju pāreju uz uz bezkontakta norēķinu kartēm. Jau šobrīd ikvienam Latvijas lielāko banku klientam ir iespēja saņemt jaunu maksājumu karti ar bezkontakta norēķinu tehnoloģiju. Šis jauninājums ļaus norēķināties par nelieliem pirkumiem līdz 10 eiro, neievadot PIN kodu, bet vienkārši pietuvinot karti norēķinu terminālim, tādējādi padarot karšu maksājumus vēl ērtākus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma