Web Analytics
More
    Reklāma

    Yahoo būs jāatklāj visa informācija par nozagtajiem lietotāju datiem

    Jaunākie raksti

    Pagājušajā gadā Yahoo atzina divas milzīgas ielaušanās uzņēmuma uzturētajā e-pasti sistēmā. Jau iepriekš bija zināms, ka 2014. gadā notika uzbrukums Yahoo, tomēr jaunākā informācija norāda, ka tas ir bijis daudzreiz plašāks nekā bija oficiāli zināms. Urķi varētu būt nozaguši 500 miljonus Yahoo lietotāju datu.

    Yahoo nācās arī atzīt, ka 2013. gada augustā ielaušanās rezultātā urķi ieguvuši vienu miljardu lietotāju datus ar visām parolēm. Uzņēmums nezina, kādā veidā dati ir nozagti. Šobrīd Yahoo sniegtā informācija ir neviennozīmīga, nav skaidrs kas kam ir noplūdis. Nozagtas varētu būt lietotāju e-pasta adreses, paroles, drošības jautājumi, dzimšanas datumi. Īsāk sakot – visiem Yahoo lietotājiem ir nozagta pilnīgi visa informācija.

    Reklāma

    Urķi vairākos gadījumos izmantojuši sīkdatnes, lai piekļūtu Yahoo glabātajiem datiem 2015. un arī 2016. gadā. Uzsākta valstiska līmeņa izmeklēšana, kas novedusi pie vairākiem jauniem un satraucošiem secinājumiem.

    Izmeklēšanas sākumā atzīts, ka Yahoo plaši sadarbojies ar ASV drošības dienestiem, kā arī citu valstu drošības iestādēm, nododot e-pastu sarakstes. Bet, lai izvairītos no neizdevīgu jautājumu uzdošanas izmeklēšanā, Yahoo izveidos speciālu, neatkarīgu komiteju, kas atbildēs uz izmeklētāju jautājumiem. Tādējādi tiks pasargāta Yahoo vadītāja Marisa Maijere (Marissa Mayer) un vairāki citi augsta ranga vadītāji.

    Yahoo vēl arvien uzsver, ka uzņēmums nav zinājis par 2013. gada ielaušanos, līdz uz to 2016. gada nogalē norādīja tiesībsargājošās iestādes.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma