Web Analytics
More
    Reklāma

    Google neplāno turpināt Chromebook Pixel klēpjdatoru sēriju

    Jaunākie raksti

    Mobile World Congress 2017 norises ietvaros Google viceprezidents Rick Osterloh, kurš atbild par datoriem un citu aparatūru, paziņojis, Google negrasās attīstīt Chromebook Pixel klēpjdatoru līniju.

    Chromebook Pixel bija pirmais Google produkts ar Pixel nosaukumu. Šobrīd Google neplāno nekādus jaunus Chromebook Pixel datorus, turklāt visi esošie Chromebook Pixel klēpjdatori jau ir izpārdoti. Chromebook Pixel klēpjdators tika izziņots 2013. gada sākumā, bet Google apturēja Chromebook Pixel tirdzniecību savos tiešsaistes veikalos 2015. gada vasaras nogalē.

    Reklāma

    Vienlaikus tiek uzsvērts, ka Google negrasās atkāpties no Chrome OS izstrādes, kas uzrāda labus pārdošanas apjomus ASV un Lielbritānijā. Šobrīd Pixel zīmols turpina dzīvi divos Google Pixel viedtālruņos. Tāpat vēl arvien dzīvību velk 10.2 collu Pixel C planšetdators, kas ir salīdzinoši dārgs un maz pieprasīts. Google vēl arvien izlaiž Android operētājsistēmas atjauninājumus Pixel C planšetdatoram.

    Chromebook Pixel jaudīgākais modelis bija ar 12.85 collu ekrānu un 2450 x 1700 izšķirtspēju. Chromebook Pixel bija pieejams ar Intel Core i5 un i7 procesoriem, kas uzskatāmi pat par daudz, lai kustinātu mazprasīgo Chrome OS. Tāpat Chromebook Pixel bija pieejams ar 8 vai 16 GB RAM. Chromebook Pixel bija viena no pirmajām ierīcēm, kas saņēma USB Type-C pieslēgvietu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Lapsinieks
    02.03.2017 17:27

    jā, nav ko svilināt pirkstus ar dzelžu ražošanu, ja neesi apple. ne pie kā laba tas novest nevar.

    Matiss
    02.03.2017 17:57

    Mana versija ir tāda. Jauns dators/ierīce iznāks, kad tiks publicēta Andromedia OS (protams, ja tāda būs).

    Uldis M.
    03.03.2017 12:46

    Dzelzis jau bija tīri foršs un glīts. Ja uzliek Windows 10, var pat strādāt ar tādu, tik tā cena…

    Kristaps Lācis
    04.03.2017 17:55
    Reply to  Uldis M.

    Dīvains Tu esi – atnāci un iekakāji.. Pats esi ChromeOS lietojis?

    Uldis M.
    06.03.2017 09:18

    Ok, es negribu izplūst OS’u karos, bet būsim reāli – visiem ir labi zināms ka uz nopietniem dzelžiem pilnvērtīgam darbam der tikai pilnvērtīgs OS. Ja Google ražotu 200$-300$ vērtus dzelžus mājas lietotājam – tad ChromeOS būtu pašā laikā, bet ne jau alumīnija dzelzim ar i7 un 2450×1700 izšķirtspējas displeju…
    Jā, ok, varbūt man vēl ir iesīkstējuši uzskati, un varbūt Chrome OS ir krietni attīstījies no laikiem kad ar to tiku paspēlējies, bet es palieku pie sava – ka nopietnam darba dzelzim tā nav piemērota OS.

    Kristaps Skutelis
    06.03.2017 09:20
    Reply to  Uldis M.

    Pareizi saki, katram darbam savs rīks. Chromebuki ir populāri skolās (tas laikam ir galvenais šīs platformas bizness), jo tur nevajag neko īpaši vairāk par to, ko spēj ChromeOS.

    Kristaps Lācis
    06.03.2017 11:51
    Reply to  Uldis M.

    Kas kuram ir pilnvērtīgs darbs. Šeku pie blakus raksta kungs norādīja, ka nopircis Mac, lai izmantotu G servisus darbam. Šādā gadījumā fancy hrombuks būtu pašā laikā. Un hrombuks māk android aplikācijas (blown).
    Katrai situācijai savs tūlis, nu nav winblows piemērots visām vajadzībām, neņemot vērā personīgās preferences.
    P.S. pac darbā lietoju Win, mājās “n” ierīces ar bubuntu, plus vienmēr līdzi flash ar hromosu (ja nu ievajagas – aizņemos lapsi, boot from flash un mana vide man rokā). Atļaušos uzskatīt, ka pieredzes trūkums ir tikai mac zonā.

    Lapsinieks
    06.03.2017 10:01

    drusku ne pa tēmu uzbauciens sanāca.

    Reklāma