Web Analytics
More
    Reklāma

    Ar tīmekli savienotās rotaļlietas jau atkal parāda nedomāšanu par drošību

    Jaunākie raksti

    Mūsdienās nav nekādu problēmu jaukajā zaķītī vai pūkainajā vienradzī iebūvēt nelielu, ar tīmekli savienojamu datoriņu. Lielākā problēma ir šīs viedās ierīces kontrolēt, lai tās nenopludina lietotāja datus. Jaunākais skandāls ir par CloudPets rotaļlietām, kas ar Bluetooth starpniecību var kļūt par noklausīšanās ierīcēm.

    Atklāts, ka neesot sarežģīti ar datoru pieslēgties CloudPets rotaļlietai, jāatrodas vien Bluetooth uztveršanas zonā. Tādējādi varot veikt noklausīšanos un pat nosūtīt skaņas uz CloudPets rotaļlietu. CloudPets rotaļlietām neesot nekādas aizsardzības, kas liegtu kādam pieslēgties ar Bluetooth palīdzību. Bluetooth darbības rādiuss ir 10 līdz 30 metri, kas ļauj bez lieliem pūliņiem piekļūt CloudPets mikrofonam un skaļrunim. Teorētiski urķis var arī izmainīt rotaļlietas programmatūru, paverot vēl plašākas datu noplūdes iespējas, jo programmatūra nekādi netiek aizsargāta.

    Reklāma

    Iepriekš bija zināms, ka iesniegtas sūdzības ASV un Eiropā par uzņēmumu Genesis Toys un tā sadarbības partneri Nuance, kas tieši atbild par rotaļlietu viedumu. Tiek uzskatīts, ka leļļu darbība pārkāpjot privātumu, jo tās spēj ierakstīt bērna balsi, turklāt ieraksti tiekot nosūtīti uz Nuance serveriem. Privātuma aizstāvji atzinuši, ka vajadzētu izvairīties no i-Que robota un interaktīvās lelles My Friend Cayla izmantošanas. Interneta savienotās rotaļlietas ir spējīgas tik kvalitatīvi ierakstīt runāto, ka pastāv aizdomas par Nuance sadarbību ar policiju un dažādām valstu izlūkošanas aģentūrām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma