Web Analytics
More
    Reklāma

    Google pārtrauc Gingerbread operētājsistēmas atbalstu

    Jaunākie raksti

    Jaunākajā Google Play Services atjauninājumā nav iekļauta Android Gingerbread operētājsistēmas versija, kas nozīmē tikai to, ka Google vēlas veikli izbeigt Gingerbread dzīvi. Pēdējie Android operētājsistēmu versiju dati parāda, ka Gingerbread aizņem 1.0% no aktīvajām Android ierīcēm.

    Viens procents Android pasaulē vēl arvien ir pamatīgs viedierīču skaits, bet Google šādu soli, visticamāk, sper drošības apsvērumu dēļi. Jāatzīmē, ka drīzumā varēsim sagaidīt arī Android Ice Cream Sandwich (4.0.x) versiju atbalsta pazušanu no Google Play Services, jo arī šīs Android versijas izplatība ir noslīdējusi ļoti zemu – pie 1%.

    Reklāma

    Google Play Services atbalsta pārtraukšana nenozīmē, ka viedtālrunis vairs nebūs lietojams. Ar to vēl arvien varēs zvanīt, saņemt ziņas un izmantot esošās lietotnes, bet izstrādātājiem būs liegts veidot jaunas un atjaunināt vecās Android lietotnes.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    21.02.2017 12:26

    Nozīmē tikai to, ka Android telefoniem un planšetēm ar sistēmas versiju zem 4.1 iespējas kaut ko ielādēt no Play vairs nebūs. Tiem, kuriem palikuši aparāti ar vecajām sistēmām, tas jāņem vērā. Mazāk telefoniem (šaubos, vai kāds vēl praktiski lieto telefonu ar Android 2.x), taču vairāk visādām no padebešu zemes nākušām planšetēm. Īsumā – ja negribēsies problēmas ar programmu meklēšanu pa pasauli vecajam dzelzim, nevarēs tam taisīt factory reset.

    wils
    21.02.2017 14:10
    Reply to  Krotow

    Pasaulē Gingerbread aizņem 1% no Android ierīcēm – es teiktu vairāki miljoni.

    Valters
    21.02.2017 13:30

    Nez, kā es varēšu izmantot maksas lietotnes? Nada vējā? Esmu pie sasistas siles?

    Lapsinieks
    21.02.2017 13:48
    Reply to  Valters

    sen jau. jāsāk pierast.

    GGrs
    21.02.2017 21:32
    Reply to  Valters

    Nopirksi jaunu telefonu, un būs visas tavas lietotnes tut

    Reklāma