Web Analytics
More
    Reklāma

    Android janvārī: Nougat zem 1%, beidzot atvadāmies no Froyo

    Jaunākie raksti

    Nevienam vairs nav pārsteigums, ka Android jaunākās operētājsistēmas versijas nespēj iedzīvoties viedtālruņos. Pat Samsung tikko izziņotā Galaxy A sērija 2017. gadā iznāk ar gadu vecu Android versiju. Kur tas der?

    Pēdējā mēneša laikā Nougat izplatība ir nedaudz augusi, Marshmallow ir piedzīvojis vērā ņemamu kāpumu par 3.3%, bet Froyo ir paslīdējis zem 0.1%.

    Reklāma

    Android operētājsistēmu versiju izplatības izmaiņas janvārī

    • Nougat: +0.3%
    • Marshmallow: +3.3%
    • Lollipop: -0.6%
    • KitKat: -1.4%
    • Jelly Bean: -1.2%
    • Ice Cream Sandwich: -0.1%
    • Gingerbread: -0.2%

    2010. gadā iznākusī Android 2.2 Froyo operētājsistēma beidzot ir pazudusi no Google Android statistikas. Froyo varēja uzskatīt nevis par jaunu operētājsistēmas versiju, bet par optimizāciju un kļūdu labojumiem Android 2.1 Eclair versijai. Froyo statistikā noturējās veselus sešus gadus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    11.01.2017 11:28

    Froyo savulaik parādījās daži būtiski jaunievedumi (jēdzīgs vairāku valodu atbalsts klaviatūrai, iespēja pārvietot aplikācijas uz SD karti (ne visas un visu, taču tomēr), mobilā interneta pieejas dalīšana apkārtējiem caur WiFi un ātrdarbības uzlabojumi). Šīs Android versijas iznākšana sakrita arī ar Android smartfonu izplatības lēcienu. Nākamā un pēdējā 2.x versija (2.3, Gingerbread) pamatā tikai laboja Froyo esošās kļūdas un nomainīja Apache HTTP klientu pret Google pašu izstrādāto (tolaik joprojām gļukainu, problēmas novērsa tikai 4.0 versijā). Ierīces, kam Froyo versija bija uzstādīta rūpnīcā, nu jau dažus gadus ir morāli novecojušas un vairs nevelk arī jaunākās aplikācijas. Taču aplikāciju izstrādātāji joprojām mēdz izmantot vecākās Android versijas virtuālajās mašīnās aplikāciju savienojamības testiem. Ierīces ar Froyo tika izmantotas dažādu darbu mobilajai automatizācijai (reģistrācijai, noliktavu uzskaitei utt.), kur galvenais ir spēja ievadīt datus un nosūtīt tos uz serveri. Pats iepriekš strādāju līdzīgas sistēmas izstrādē un tur ierīces ar Android 2.x versijām bija vairāk kā pusei klientu. Protams, kamdēļ atteikties no vecajām planšetēm, kamēr tās vēl strādā pietiekami ātri, ja funkcionalitāte neprasa neko jaunāku? Nupat šķiet, ka vecās planšetes būs izmirušas tehnisku iemeslu dēļ un tāpēc arī izstrādātāji būs pārtraukuši Froyo atbalstu.

    GGrs
    11.01.2017 16:17

    Froyo – mans pirmais Android. LG p500 (tagad gan ar roototu gingerbread) joprojām strādā. Ieslēdzu, paspaidījos … :)

    Krotow
    11.01.2017 19:38
    Reply to  GGrs

    Pirms 6 gadiem pirktais HTC Desire (bravo) arī kā dzīvs. Vienīgi nācās nomainīt bateriju. Un, protams, root ar /sdext partīciju SD kartē, jo rūpnīcas konfigurācijā vietas programmām par maz. Tā laika aplikācijas joprojām skrien gana ātri, tagad varu paskatīties un papriecāties, cik tās toreiz maz vietas aizņēma. Diemžēl Google servisi ar tik vecu versiju aplikācijām vairs nedarbojas :( Un jaunākas OS un aplikācija tas verķis diemžēl vairs nevelk, jo procesoram pietrūkst vienas cores un par maz RAM.

    badmoon
    11.01.2017 22:07

    Ieslēdzu savu veco labo HTC Desire HD, os versija 2.3.5, lai ko tas nozīmētu. Savā laikā mans pirmais Android aparāts pēc vesela lēruma tikai un vienīgi Nokia verķiem :D

    Reklāma