Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple neatbalstīs Trampa vēlmi ražot iPhone ASV teritorijā

    Jaunākie raksti

    ASV prezidents Donalds Tramps jau savā kampaņā bija iekļāvis vēlmi atgriezt ražošanu no Ķīnas uz ASV, radot jaunas darba vietas. Viens no iekārojamākajiem mērķiem ir Apple ar savu daudzmiljardu dolāru ražošanas līnijām.

    Apple vadība bija spējusi izvairīties no tieša “nē” pateikšanas, bet finanšu direktors Luca Maestri Goldman Sachs rīkotā konferencē paziņojis, ka Apple negrasās tuvāko gadu laikā pārcelt ražošanu prom no Ķīnas.

    Luca Maestri uzsvēris, ka Apple arī bez ražošanas nodrošina milzīgu ieguvumu ASV ekonomikai. ASV teritorijā veiktas miljardos dolāru mērāmas investīcijas, ar Apple produkciju saistāmi 2 miljoni darba vietu, kas radītas pēdējo 10 gadu laikā. To skaitā ir Apple veikali, piegāžu ķēdes, pat atbalsta dienesti atrodas ASV.

    Vienlaikus Apple pārstāvis norādījis, ka Trampa administrācijas plānotās importa nodokļa izmaiņas gulsies tikai un vienīgi un pircēju pleciem.

    Avotsbgr.com
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    20 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    17.02.2017 10:23

    Citiem vārdiem sakot, Aple pateica, ka Ķīnas tirgus Apple ir nozīmīgāks par ASV tirgu. Un kā nu ne, iedzīvotāju tur ir vairāk un jaunie ķīnieši kļūst arvien pirktspējīgāki!

    Lapsinieks
    17.02.2017 11:44
    Reply to  Skābene

    aga, kā tad. varbūs neesi pamanījis, bet jau sen strauji samazinās ābolu pīrāga daļa ķīnā

    Krotow
    17.02.2017 12:15
    Reply to  Lapsinieks

    ifons Ķīnas japīšiem joprojām skaitās prestiža simbols. Lai gan vietējā ražojuma flagmaņu klases Ķīnas pašu telefoni pēdējā laikā ir jau ļoti labi.

    Flagmanis
    17.02.2017 16:58
    Reply to  Krotow

    Xiaomi Mi Mix maksā 930$.
    Iphone atpūšas!

    fake
    17.02.2017 14:04
    Reply to  Skābene

    Nē, te nav runa par tirgiem, kuros apple grib pārdot savu produkciju. Apple ražotņu parnešana uz ASV nozīmētu milzīgu ražošanas izmaksu pieaugumu un lai nodrošinātu pašreizējos peļņas radītājus vajadzētu ievērojami sadārdzināt apple produktu cenas. Bet to šobrīd nav iespējams izdarīt. Apple maksā “tik lēti”, jo vairāk nav iespējams paaugstināt cenu pašreizējos tirgus apstākļos. Tāpēc tas nekad nenotiks. Drīzāk apple “ilnībā aizies” no ASV

    Kristaps Skutelis
    17.02.2017 15:03
    Reply to  fake

    Kurš teica, ka Apple nevar paaugstināt savu produktu cenas? Īpaši brīdī, kad konkurentu produktu cenas ir pavilkušās līdz Apple cenām. Baumo taču, ka nākamais iPhone maksās dārgāk.

    fake
    17.02.2017 15:45

    Nav iespējams, nav. Nāksies Tev man ticēt :). Ābols jau daudzas reizes ir mēģinājis to izdarīt neveiksmīgi. Pat tika absurdi scenāriji, kā cena x5, cena x10 utt. Nākošais iphone būs dārgāks, jo jānosedz pelņas rādītāju robi, tirgus izaugsme un izmaksu pieaugumu Ķīnā (jā ķīnieši paliek dārgāki), bet ne tik ļoti dārgāks. Te ir atšķirība starp būs dārgāks un ļoti dārgāks :D

    fake
    17.02.2017 14:17

    Kopumā tas ir klajš populisms. Darba vietas nav iespējams atgriezt, jo principā ir mainījies tas, kā ražošana strādā – automatika, datorsistēmas utt. Nu nav vairs nepieciešami 20 nig… ar lāpstām, kas var rakt un var nerakt. Pietiek ar vienu operatoru, kas var apkalpot vairākas ražošanas iekārtas. Protams šim cilvēkam atkal ir jābūt ar kvalifikāciju, bet tas ir cits stāsts. Pat ja piespiedu kārtā un smagām subsīdijām atgriezīs ražotājus no ķīnas. Tie nebūs 2 miljoni darbavietu. Tās būs 10k (augsti)kvalificētas un 1k mazkvalificētas darbavietas

    Daris
    17.02.2017 15:26
    Reply to  fake

    Tātad, ja nav iespējams atgriezt darba vietas, tas nozīmē nepārtrauktu nabadzības un sabiedrības polarizēšanās pieaugumu ASV, apdraudot valsts pastāvēšanu un drošību.
    Trampu ievēlēja, lai tas nenotiktu.

    Bet varbūt dzelzī kalts apgalvojums par darba vietu atgriešanas neiespējamību ir vienkārši mīts starptautisko korporāciju milzu peļņas interesēs?
    Tāpat kā jēdziens – ‘populisms’, kuru esošā politiskā elite,
    kuras pašas darbība ir bijusi tālu no realitātes un veselīga pragmatisma,
    bet kura cīņā par savas varas saglabāšanu tādā veidā mēģina piekarināt birkas konkurentiem,
    kas cenšas nākt ar vēlētājus interesējošiem jautājumiem, kamēr vecā elite joprojām vēlas runāt no augstprātīgās – m ē s zinām labāk, ko j u m s vajag. Bet izrādās, ka nezin vis.

    Krotow
    17.02.2017 16:19
    Reply to  Daris

    Tā runā it kā pats zinātu, ko darīt. Tev varbūt ir pat gatava sava politiskā programma?

    Skābene
    17.02.2017 16:52
    Reply to  Krotow

    Brexit aizstāvji pamatoja brexit nepieciešamību ar darba vietām vietējiem, bet parādiet man kādu britu, kas ies lasōt zemenes par to naudu, kuru maksā letiņiem!? Tas pats ar Iphpone skrūvētājiem, neviens amerikānis nedarīs to darbu par tādu pašu naudu, kā to dara ķīnietis!

    Ttt
    17.02.2017 18:32
    Reply to  Skābene

    Dzīvoju uk gadus septiņus, un nezinu nevienu latvieti, kas strādā fermā. Laiks tev izlīst no saviem preiļiem.

    LOOK
    17.02.2017 20:47
    Reply to  Ttt

    Toties rūpnīcās pie konveijeriem, kopā ar Vjetnamiešiem, Letiņi rauj melnās miesās.

    Lapsinieks
    17.02.2017 22:22
    Reply to  LOOK

    anglijā pamaz rūpnīcu. Bet visādas noliktavas un loģistikas centri, kas formē pasūtījumus veikalu tīkliem – kā melna jūra. Tur tad arī visi tie lutauši saplūduši. Klasiskajā kontingentā 60% poļi, 30% lietuvieši un 10% latviešu.

    Daris
    18.02.2017 14:07
    Reply to  Krotow

    Diez vai jebkādu politisko programmu ir iespējams īstenot muldētājparlamentārisma a la LR ietvaros.
    Tikai tautas vēlēts prezidents ar plašām pilnvarām!

    Kristaps Skutelis
    18.02.2017 14:12
    Reply to  Daris

    Redzot, kā tas nedarbojas Krievijā un tagad arī ASV, vairs neesmu tik drošs, ka tā ir labākā doma. Arī šeit ievēlētu tādu mutes bajāru kā Trampu un viss tiktu salaists vēl lielākā grīstē.

    davfreim
    18.02.2017 20:46

    liberālisms pa vīlēm spiežas :) kāda mums daļa, ko citi paši ievēl? Un spriest par kātu pirms darbiem ir diezgan tizli.

    Kristaps Skutelis
    19.02.2017 08:13
    Reply to  davfreim

    Nu, bet loģiski! Kādi gan citi uzskati var rasties galvā izglītotiem, jauniem un moderni domājošiem cilvēkiem?

    Es vispār izdomāju sekojošo: Bez speciāla aicinājuma Kursorā politiskas diskusijas vairs neattīstīsim. Ja kāds mēģinās, bezjēdzīgs darbs, jo komentārus dzēsīšu. Ja gribas rakstīt visādas politiska rakstura muļķības, lūgtum uz Apollo, Delfi un TvNet komentāru miskatē. Nevairosim te troļļus!

    davfreim
    19.02.2017 11:41

    Nu bet kurš tad sāka tās politiskās diskusijas? :) Vispār uzskatu, ka tehnoloģiju portālā nebūtu jābūt redzamam, kuras puses atbalstītāji ir autori, bet pēdējā laikā skaidri parādījāt, ka esat welkomistu, snowfleiku, genderfluīdu utt. pusē.

    Un domājošam cilvēkam jau sen skaidrs, ka mūsdienu liberāļi ir sačakarējuši EU, Zviedrijā Malmē 50%+ no populācijas ir migranti, 70% no TOP meklētajiem noziedzniekiem Zviedrijā ir migranti, izvarošanu skaita ziņā Zviedrija ir kā Āfrika.

    Un tavuprāt “moderni” ir atbalstīt sādu politiku, yeeah right…

    Daris
    19.02.2017 19:39

    Neattīstot politisku diskusiju :) , tomēr jāpiebilst, ka Krievijā darbojas salīdzinoši labi.
    No 90.to krīzes izvest noteikti palīdzēja.
    Pirms tur bija tīrā oligarhija, kuriem vienmēr viegli paslēpt savas intereses aiz partiju demokrātijas, tagad prezidentāla valsts.
    Jāpieņem, ka katras tautas mentalitātei var piemeklēt atbilstošu modeli.
    Bet ASV vienkārši ir acīmredzama turienes oligarhu un mēdiju sazvērestība pret Trampu.
    Par mums grūti pateikt, vai ko var salaist lielākā krīzē, ja nav cits modelis ar ko salīdzināt. Vismaz 1-jā Latvijas Republikā K.Ulmaņa apvērsumu tauta pēc parlamentārās demokrātijas veikala uzņēma ar sajūsmu…

    Reklāma